Hondje uitlaten?

Hondje uitlaten?

Mis jij een hond in jouw leven? Wil je met een hond wandelen? Zoek contact met een baasje in de buurt! 

Of 

Wil jouw hond naar buiten? Geen tijd om de hond uit te laten? Zoek contact met een wandelmaatje! 

Zo simpel kan het zijn! 

Al langer speel ik met de gedachten om in ons dorp mensen en honden op deze manier samen te brengen. Baasjes zoeken immers vaak een vertrouwde oppas voor hun hond en anderen willen graag de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg.  

En wat blijkt? 

Ik ben niet de enige die hiermee bezig is want er bestaan inmiddels een aantal organisaties die dit via internet mogelijk maken zodat je op een rustig moment zelf kunt kijken of er voor jou in de buurt een match is! 

Heb je interesse? 

Kijk bijvoorbeeld eens even naar de site www.hondjeuitlaten.nl. Je kunt hierop kijken hoe het werkt en zelf beoordelen of dit iets voor je is! Voor het geld hoef je het niet te laten. Aanmelden als oppas is gratis en de baasjes betalen € 2,95 per maand. 

Dan bestaat er nog een leuke site speciaal gericht op ouderen die wel een hond missen en er graag gedeeltelijk voor willen zorgen maar er zelf geen kunnen of willen nemen: Stichting OOPOEH: www.oopoeh.nl.  

Ik stel voor: kijk gewoon eens even naar de sites en het zou mooi zijn als er in 2020 veel hondjes en nieuwe oppasbaasjes blij gemaakt kunnen worden met elkaars gezelschap! 

Wie weet tot ziens in het bos!? 

Erna Snijkers