Huisartsenpraktijk Riethoven

Huisartsenpraktijk Riethoven

Beste Riethovenaren, 
Sinds de vorige nieuwsbrief is er gelukkig weer veel ten goede veranderd. Het aantal besmettingen met corona (covid-19) is gedaald. Het gewone leven komt langzaam weer wat op gang, de restaurants zijn weer open, de kinderen mogen (gedeeltelijk) weer naar school en de dagbesteding is in aangepaste vorm opgestart. 

In de huisartspraktijk komt er ook meer ruimte voor normale zorg. Ook de praktijkondersteuners pakken de controles weer op. Wel zijn er nog steeds aanpassingen. We hebben nog geen inloopspreekuur en onze doktersassistentes zijn alleen telefonisch bereikbaar. Daarnaast  willen niet te veel mensen tegelijk in onze praktijk, omdat we voldoende afstand moeten  houden. Daarom proberen we zo veel mogelijk afspraken telefonisch en via beveiligde e-mailconsulten te doen. Er zijn dus minder gewone spreekuren dan u van ons gewend bent. 

Wanneer u klachten heeft van verkoudheid, hoesten, koorts, verlies van geur of smaak en u bent niet heel ziek, neem dan contact op met de GGD via telefoonnummer 0800-1202, zodat u zich kunt laten testen. Kinderen <12 jaar kunnen  getest worden via de lokale GGD via telefoonnummer 088-0031100. U hoeft niet eerst naar de huisarts! De test van de GGD kan alleen aantonen dat u op dit moment corona heeft; de test toont geen doorgemaakte ziekte aan. Wanneer u algemene vragen over het corona-virus heeft kunt u bellen met het publieksinformatienummer 0800-1351. 

Wanneer neemt u wel telefonisch contact op met de huisartspraktijk  met corona-klachten? 
• u wordt in een paar dagen steeds zieker; 
• u ademt steeds sneller of moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen); 
• u bent ouder dan 70 jaar of u heeft een chronische ziekte met minder weerstand EN u krijgt koorts of u voelt zich koortsig. 

Alle mensen met klachten mogelijk passend bij corona zien we op een apart isolatiespreekuur in een aparte kamer met extra beschermende kleren, mondkapje en bril. Mocht u zowel klachten hebben mogelijk passend bij corona als een andere klacht zien we u ook op dit spreekuur. Dit is om de andere patiënten en onszelf te beschermen. 

Om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de digitale mogelijkheden kunt u zich aanmelden bij MijnGezondheid.Net. Dit kan via onze website. Om veilig in te kunnen loggen heeft u een DigiD nodig. 

Mocht u zich zorgen maken om een plekje op de huid, dan kunt u de assistente vragen u een beveiligde link te sturen, waarmee u gemakkelijk een foto door kunt sturen. Vaak lukt het om op die manier tot een diagnose te komen en anders vragen we u alsnog op het spreekuur te komen. Een enkele keer sturen we de foto door naar de dermatoloog (na uw toestemming). 

Vanaf 1 juli zijn alle huisartspraktijken in Nederland verlicht om patiënten online inzage te geven in hun eigen dossier. In de volgende Houwmouw volgt hier meer over. 

Met vriendelijke groet, 
Team huisartspraktijk Riethoven