Jongeren- en gezinsbedevaart naar Lourdes

Jongeren- en gezinsbedevaart naar Lourdes

Vanuit het bisdom wordt een Lourdesbedevaart georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. De reis staat onder leiding van “Huis voor de Pelgrim” 

Wie kan mee? 
Jongens en meisjes, die bijna net zo oud zijn als Bernadette toen, kunnen bij dezelfde grot Maria leren kennen. Wie dat een keer wil meemaken, kan meegaan met onze speciale jongeren- en gezinsbedevaart. 
In de herfstvakantie van 2020 gaan we met gezinnen, tieners en jongeren Bernadette achterna. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen kunnen samen kennismaken met Lourdes. Tijdens deze week is er een speciaal op kinderen, tieners en jongeren afgestemd programma. 
Ook deelnemers die zorg nodig hebben, zijn van harte welkom. Maar in tegen-stelling tot onze andere Lourdesreizen gaan er deze week geen zorg-vrijwilligers mee. U moet de zorg dus zelf kunnen bieden. Een bijzondere pelgrim op deze bedevaart is Mgr. de Korte, bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Met deze diocesane jongeren- en gezinsbedevaart sluit hij het bijzondere bisdomjaar in het teken van de gezinnen af. 

Wat gaan we doen? 
We bezoeken de grot waar Maria verscheen. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan kijken bij de schaapskooi, waar ze op de dieren moest letten. We doen mee aan de lichtprocessie: iedereen een kaarsje in de hand. En natuurlijk gaan we naar de sneeuw die het hele jaar door op de toppen van de Pyreneeën ligt. Buiten het programma is er ook genoeg gelegenheid voor gezinnen om zelf iets te ondernemen. In Lourdes ligt alles op loopafstand. Het wordt een herfstvakantie om nooit te vergeten. 

Hoe gaan we? 
We reizen met de bus. Deelnemers kunnen kiezen uit een nachtbus die rechtstreeks naar Lourdes rijdt, of een dagbus. Tijdens de heenreis van de 9-daagse dagbus logeren we in Beaune en in Gages. Op de terugweg is er een overnachting in Nevers. In Lourdes verblijven we in een gezellig hotel. 

Wanneer gaan en wat kost het? 
Er is een dagreis en een nachtreis. De dagreis vertrekt op vrijdag 16 oktober en heeft op de heenreis 2 overnachtingen. Overdag worden nog een paar activiteiten gehouden. De terugreis heeft 1 overnachting en komt op 24 oktober in Nederland aan. De nachtreis heeft geen overnachting noch op de heen- en noch op de terugreis. De nachtreis vertrekt op 17 oktober en komt op 24 oktober weer in Nederland aan. 

De dagreis kost € 850,- voor volwassenen en € 425,- voor kinderen tot en met 18 jaar. Het bisdom geeft aan de jongeren een korting en zij betalen € 195,-. 

De nachtreis kost voor volwassenen € 690,- en € 345,- voor kinderen tot en met 18 jaar. Ook hier geeft het bisdom een korting zodat zij € 195,- betalen. 

Heb je interesse om mee te gaan, meldt je dan aan. 
• Dit kan bij pastoor Buyens (0630101231), waar je ook meer informatie kunt krijgen. 
• Je kunt ook informatie krijgen bij: Huis voor de Pelgrim; Raadhuisplein 1 in Maastricht. info@huisvoordepelgrim.nl en website www.huisvoordepelgrim.nl 

Meld je je aan voor 1 mei, dan krijg je ook de informatie en uitnodiging voor “Relieken van de Heilige Bernadette” in de St Jan in den Bosch. Dit is een gebeurtenis in het kader van de Heilige Bernadette van 11 t/m 17 mei in den Bosch. Hiervan ligt een programma op het parochiecentrum in Bergeijk.