Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2022 GroenLinks-PvdA Bergeijk bekend

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2022 GroenLinks-PvdA Bergeijk bekend

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 heeft GroenLinks-PvdA Bergeijk haar lijst met potentiële gemeenteraadsleden opgesteld. De grootste wijziging ten opzichte van de vorige verkiezingen is de wisseling van lijsttrekker. 

Tim Sonnenberg, sinds 2017 het jongste raadslid van de gemeente Bergeijk, neemt het stokje van Wil Rombouts over en zal in de nieuwe periode de lijsttrekker en fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA Bergeijk zijn. Hij wordt geflankeerd door een divers team met veel kennis en ervaring. Maar liefst drie van de zes kandidaten wonen in Riethoven.

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als commissielid en raadslid, waarvan 12 jaar als fractievoorzitter, maakt Wil Rombouts dus plaats voor de nieuwe generatie. Hij steunt het team en is gekozen als lijstduwer op de kandidatenlijst.

De kandidatenlijst is opgesteld door een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks Helmond) en Antoinette Knoet-Michels (oud-Statenlid PvdA) en is door de Bergeijkse leden van GroenLinks en PvdA bekrachtigd tijdens een Algemene Leden Vergadering. Daarin complimenteerde de adviescommissie de afdeling voor de kwaliteit van de kandidaten en hun grote motivatie om zich in te zetten voor alle inwoners van Bergeijk: “Alle kandidaten zijn zonder meer geschikt om de partij te vertegenwoordigen in de gemeenteraad en vormen samen een team van hoog niveau.”

Naast lijsttrekker Tim Sonnenberg completeren de volgende kandidaten de eerste zes plaatsen op de lijst: Yfke Froentjes (Riethoven), Margareth van Hees (Bergeijk), Edwin van Onna (Luyksgestel), Fred Vermeulen (Riethoven) en Jos Bessems (Riethoven).