Ken jij Anja al?

Ken jij Anja al?

Anja is een van de professionals van Kempenthuiszorg die samen met haar collega’s en onze vrijwilligers de dagbesteding van Meer Riethoven runt. Dat doet ze met hart en ziel. Mocht je haar nog niet kennen, zij stelt zichzelf graag aan jullie voor.

Mijn naam is Anja Roothans – Willems, getrouwd, 2 kinderen, 4 kleinkinderen en woonachtig in Knegsel, maar met wat Riethovense genen. Mijn moeder was er een van de fam. Coppens, dus Riethoven is een stukske familie van me. Ik werk als ZZP’er in de thuiszorg en voornamelijk met ouderen met dementie. In 2019 werd ik gevraagd of ik de dagbesteding mee wilde draaien.
In eerste instantie was ik van mening dat dat toch echt niks voor mij was. Maar na enig aandringen besloot ik om eens een dagje mee te lopen. Nou ik kan u vertellen, aan het einde van de dag was ik laaiend enthousiast. Inmiddels heb ik in Marloes, Marij en Jolanda drie fijne collega’s en doen we de dagbesteding met z’n vieren.

Waar zouden we zijn zonder het bestuur? Maar vooral ook zonder onze vrijwilligers? Zij zorgen er samen met ons voor dat de deelnemers, twee keer per week, een fijne dag hebben. En wat in deze tijd van zo lang mogelijk thuis blijven wonen minstens zo belangrijk is, is dat het thuisfront/de mantelzorgers wat ontlast worden.

Hoe ziet een dagje dagbesteding eruit: Om 10 uur ontvangen wij de deelnemers met koffie met wat lekkers en tijdens de koffie wordt er gezellig gekletst en de laatste nieuwtjes uitgewisseld. We nemen de krant door en met wat knutselen, gym op muziek, een spel, vliegt de ochtend om. Om 12 uur worden de deelnemers verwend met een lekkere lunch, met altijd wel iets warms erbij; een kop soep, een gebakken eitje, enz. Na de lunch wordt er een kaartje gelegd en het spel rummikub gespeeld. Voor een aantal deelnemers staan er dan relaxstoelen klaar om even te rusten. Daarna vullen we de dag verder in met geheugenspelletjes, zingen, en maken we er een gezellige middag van onder het genot van een bakje vers fruit en nog een keer koffie/thee. Bij goed weer gaan we naar buiten, een blokje om of met de duofiets erop uit. Een verjaardag wordt altijd gevierd, maar ook bij een droevige gebeurtenis staan we even stil. Lief en leed worden gedeeld. Kortom; de Dagbesteding in Riethoven is een warm thuis voor vele mensen uit Riethoven. Vaak krijg ik na afloop van zo’n dag de vraag: “Wanneer is het weer?”. En tijdens een vragenspelletje werd de vraag gesteld aan een van de deelnemers: “Wat is de fijnste dag van de week?” Het antwoord: “De dinsdag en de donderdag want dan ga ik naar de dagbesteding.” Nou daar sluit ik me bij aan!

Wat kan Riethoven trots zijn op deze dagbesteding. Méér Riethoven zie ik vaak voorbijkomen. Nou dat ‘Méér’ heeft een grote betekenis en dat geldt ook voor de dagbesteding. Voor eenieder die eens een keertje binnen wil lopen op een dinsdag of donderdag, wil ik nog zeggen: “U bent van harte welkom. De koffie staat klaar!”