Kerkhof Riethoven

Kerkhof Riethoven

De meeste mensen zullen wel gezien hebben dat er op een deel van het kerkhof groot onderhoud is gepleegd. Het terrein dat vol stond met dode en omgevallen en levende bomen/struiken is schoongemaakt op een paar bomen na. Deze hebben een onderhoud gehad. Tijdens dit onderhoud is gebleken dat de grote beuk het zeer moeilijk heeft en het de vraag is of hij 2020 zal overleven. Als er weer zo’n droge en hete zomer komt zal het een probleem gaan worden. 

Op het schoongemaakte gedeelte zal gras worden gezaaid en aan de zijde van het Hennepstraat wordt een hekwerk geplaatst. 

Het bestuur van de parochie doet er alles aan om de begraafplaatsen netjes te houden. Bovendien hoopt het bestuur en de beheerder van de begraafplaats dat iedereen hieraan wil meewerken. Er is een zeer beperkte mogelijkheid voor het dumpen van grijs en groen afval. Bovendien merkt de beheerder dat velen nog niet het onderscheid tussen groen-, grijs- en plastic afval kennen. Regelmatig ligt in de groenbak een complete bloempot. De pot is plastic- en de plant is groenafval. (Oase is grijs afval) Bedenk ook, wat je mee naar het kerkhof kunt nemen, kun je ook mee naar huis nemen! 

Hopelijk gaat het in de toekomst beter.