Kleding voor Kinderen in Burkina Faso

Kleding voor Kinderen in Burkina Faso

Dinsdag 7 april komen vrijwilligers van de Vereniging Kans voor Kinderen weer bij u aan huis om kleding in te zamelen. 

De opbrangst daarvan komt volledig ten goede aan kinderen en vrouwen in het dorp van Blanche Slenders-Zoungrana in Doulougou. Zestig kinderen worden door de vereniging in staat gesteld om naar school te gaan. Er is gezorgd voor licht en water in de medische kliniek door een waterpomp op zonne-energie. Ook in de tuin van de vrouwen heeft de vereniging een pomp op zonne-energie geplaatst om hen in staat te stellen het hele jaar door groenten te telen. Deze vrouwen gaan vanaf nu werkeloze schoolverlaters leren hoe ze zelf in moeilijke tropische omstandigheden gezond voedsel kunnen produceren. 

Dat alles is mogelijk door de opbrengst van kleding die door inwoners van Bergeijk, Riethoven, Luyksgestel, Westerhoven en Weebosch is gegeven. Elke eurocent die de kleding opbrengt gaat volledig naar het project. Van de laatste opbrengst is ook een generator aangeschaft en hebben we gereedschap kunnen sturen voor de smid zodat hij een omheining van de tuin kan maken om deze te beschermen tegen dieven en wilde dieren. 

Ook hier weer maken we van de nood een deugd. De smid zal schoolverlaters, die geen uitzicht hebben op verdere opleiding of werk, de praktijk van het werken met ijzer aanleren. En ook dat is een positieve bijdrage aan de dorpsgemeenschap zolang er geen ambachtsschool in de buurt is. 

Er zijn dus redenen te over om uw gebruikte kleding en andere textiel te bewaren voor de inzameling van de vereniging Kans voor Kinderen in Burkina Faso op dinsdag 7 april a.s. We komen bij u langs, vanaf 9:00 uur. 

Verdere info: www.kvkbf.nl, of tel. 040-2068586.