Koken met Huub

Koken met Huub

Hallo beste lezers, 

 De feestdagen zijn weer achter de rug. Ik hoop dat jullie een fijne Kerst en goed Nieuwjaar gevierd hebben. Ongetwijfeld zal er in die weken veel en lekker gegeten zijn. 

Het is nog niet echt koud geweest, maar de sneeuw en de vorst zullen echt nog wel komen. Daarom deze keer een lekker snel wintergerechtje voor als het zover is.  

Een heerlijk oudhollandse ovenschotel met gehakt. Die maak je natuurlijk met groenten van Hollandse bodem, zoals rodekool.  

Veel plezier met het koken in het nieuwe jaar. 

Ingrediënten: (voor 4 personen)  

• 25 g boter

• 500g rundergehakt 

• 1 ui gesnipperd

• 1 teentje knoflook (fijngehakt) 

• 1 prei in ringen

• 1 tl gedroogde tijm 

• 500 g aardappelpuree

• 4 el paneermeel

• 1 pot rodekool met stukjes appel (700g, b.v. Hak) 

• 75 g geraspte kaas 

Verder heb je nodig: 

• Ovenschaal (1-1½ liter) ingevet 

Voorbereiding: 

• Kook de aardappelen en maak er puree van. 

• Verwarm de oven voor op 200°c 

Bereidingswijze:  

• Smelt in een koekenpan de boter. 

• Bak het gehakt in ongeveer 3 minuten rul. 

• Voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak ongeveer 3 min tot het prei knapperig gaar is. 

• Breng op smaak met tijm, zout en peper. 

• Schep het gehakt in de ovenschaal. 

• Verdeel er de rodekool over en dek af met aardappelpuree. 

• Meng het paneermeel met de kaas en strooi over de puree. 

• Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar. 

Veel succes met de gerechten en smakelijk eten.   

Huub de Wert.