Hallo beste lezers,
De dagen worden al weer korter en er valt steeds maar regen. Het is weer echt herfst. Daarom deze keer een recept voor een lekker gezond tussendoortje, wat ook vaak als ontbijt gegeten wordt.
Niemand weet waarom ze het bananenbrood noemen maar waarschijnlijk omdat het de vorm van een brood heeft. De smaakt en structuur lijkt echter meer op cake. Bij ons in de familie vinden ze het allemaal heel erg lekker en het is ook vrij eenvoudig te maken.
Ingrediënten voor 1 cake van 20 cm
• 3 rijpe bananen
• 3 eieren
• 150 gr tarwebloem
• 60 gr dadels
• 2 tl bakpoeder
• 50 gr pure chocola
• 75 gr gemengde noten
• 30 gr kokosrasp
• Snuf zout
Zo maak je het:
• Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
• Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
• Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
• Spatel het met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
• Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
• Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
• Vet een cakevorm (20 cm) in met boter of een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
• Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
• Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
• Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Tips:
• Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananenbrood ongeveer 3 dagen bewaren.
• Je kunt het bananenbrood ook heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
Succes met het bakken en geniet van dit gezond en voedzaam bananenbrood zonder suiker.
Smakelijk.
Huub de Wert.