Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

De Maand november 2020 
Het snel toenemen van het aantal besmettingen in Nederland maar ook in onze regio heeft er toe geleid dat we uit voorzichtigheid  de meeste activiteiten hebben moeten opschorten. Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. 

Inmiddels is de Hofstek weer dicht tot eind oktober en weten we niet wanneer we iets meer controle hebben gekregen over de toename van het aantal besmettingen in onze regio. Volgens het RIVM is het meest waarschijnlijk dat de huidige toename zijn grond vindt in de scholen die weer open gegaan zijn en onze terugkerende vakantiegangers die het virus mee hebben terug gebracht uit zuid Frankrijk en Spanje. 

Het Kabinet heeft de Coronamaatregelen weer aangescherpt en roept een ieder op zich aan de 1,5 meter afstandsregels te houden. Ook wordt geadviseerd om mondkapjes te gebruiken bij het boodschappen doen en op plekken waar we met meerdere mensen samen komen. 

Wij, de leden van de KBO, behoren tot de risicogroep en het blijft dus oppassen geblazen. Vandaar dat we zoals het er nu uitziet onze activiteiten in November nog niet kunnen hervatten. 

Dus geen eindejaarsfietstocht en of even biljarten in de Hofstek. Geen kienen en of rikken en jokeren. We zijn weer terug bij af. We zullen in november bekijken wat we eventueel weer kunnen opstarten later in het jaar. Natuurlijk hangt een en ander ook af van wanneer de Hofstek weer voorzichtig zijn deuren opent. 

Het nieuwe Fietsen: onder voorbehoud dat Corona geen roet in het eten gooit 
Veilig Verkeer Nederland organiseert in opdracht van de gemeente Bergeijk op 17 november 10.00  tot 12.30 uur de workshop “Het Nieuwe Fietsen” 

Alle senioren die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. De workshop staat onder leiding van een expert van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a., slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam, veilig fietsen. Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto’s en stellingen meer over “Het Nieuwe Fietsen”. 

Samen foto’s maken  
Op dinsdag 3 november is het weer tijd voor “Samen foto’s maken”. Via de mail is al gevraagd om foto’s te maken met als thema “Vakantie in Corona-tijd”. Enkele inzendingen zijn al binnen, maar insturen kan nog tot 25 oktober naar fon.sanders@gmail.com. Op 3 november gaan we in De Rietstek om 13.30 uur deze foto’s bespreken. 

Mocht De Rietstek ook gesloten zijn ivm nieuwe Corona-maatregelen, dan verzamelen we ons op het voorplein van de Hofstek dan gaan we buiten corona-proof samen foto’s maken. 

Graag tot dan, Fon Sanders en Mariette van Lieshout

Laten we omzien naar elkaar 
Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen. Ieder in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. 

Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw elleboog. Voelt U zich niet 100% fit blijf binnen. Draag een mondkapje als U boodschappen doet of op plekken samenkomt waar meerdere mensen aanwezig zijn. 

Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO Help-Desk ICT  
De ICT helpdesk is nog steeds aktief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. 

De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Blijf in Beweging:   
Ira heeft laten weten dat zij de gymnastieklessen wil laten doorgaan in de sporthal omdat daar meer plaats is en we beter afstand kunnen houden. Neem contact op met Ira als U wilt weten welk uur uw les wordt gegeven.  

Via: BeweegMij: beweegmij@gmail.com. Tel.nr.: 06 – 10894897 

Blijf gezond!  
KBO Riethoven