Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

De Maand december 2020 
Gelukkig zien we het aantal besmettingen dalen in Nederland en dat is goed nieuws maar betekent niet dat we onze activiteiten op korte termijn kunnen hervatten. De regering heeft zelf een aantal maatregelen verscherpt om het aantal besmettingen versneld om laag te brengen.  

We moeten met elkaar voorzichtig blijven en strikt de regels van het RIVM naleven, dat zorgt het snelst voor verbetering van de cijfers en de mogelijkheid om onze activiteiten te kunnen opstarten. 

Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. Inmiddels weten we dat de Hofstek dicht blijft tot dat de regering het openingsbeleid van de horeca versoepelt. Zoals dat nu er uit ziet is dat zeker niet in november en blijft december ook onwaarschijnlijk. 

Wij, de leden van de KBO, behoren tot de risicogroep en het blijft dus oppassen geblazen. Vandaar dat we zoals het er nu uitziet onze activiteiten in december nog niet kunnen hervatten. Dus dit jaar helaas geen Sinterklaasviering en geen Kerstviering.   Even geen biljarten in de Hofstek, wandelen, kienen en of rikken en jokeren. De situatie moet eerst verbeteren. We zullen in december bekijken wat we eventueel weer kunnen opstarten begin volgend jaar. Natuurlijk hangt een en ander ook af van wanneer de Hofstek weer voorzichtig zijn deuren opent.  

Laten we omzien naar elkaar 
Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen. Ieder in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw elleboog. Voelt U zich niet 100% fit blijf binnen. Draag een mondkapje als U boodschappen doet of op plekken samenkomt waar meerdere mensen aanwezig zijn. Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO Help-Desk ICT  
De ICT helpdesk is nog steeds aktief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Blijf in Beweging: 
Ira heeft laten weten dat de gymnastieklessen ook tijdelijk worden opgeschort. Omdat het belangrijk is dat we wel in beweging blijven vermelden we nog even    

het YouTube kanaal  BeweegMij gemaakt door Ira Coenen. Zij heeft hier in het verleden een aantal korte filmpjes met  oefeningen op gezet. Er zijn 6 verschillende categorieën gemaakt zodat iedereen wat naar zijn gading kan vinden. De categorieën zijn: staand, zittend op de mat, zittend op de stoel, conditie/aerobic, balans en Tai Chi. Ze zijn te vinden als je bij YouTube op BeweegMij zoekt. Het is in deze tijd belangrijk om in beweging te blijven. Kun je niet zelf het initiatief daartoe nemen dan kunnen de mantelzorgers daar een rol in spelen. Samen bewegen motiveert en geeft plezier. Met dit initiatief levert Ira beslist een positieve bijdrage aan uw gezondheid.  

beweegmij@gmail.com  Tel.nr. 06- 10894897 

Blijf gezond!  
KBO riethoven