Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

De Maand januari 2021 
Het gaat niet goed met de Corona maatregelen. Het aantal besmettingen loopt te weinig terug en de regering heeft aangekondigd dat we geen versoepeling mogen verwachten met Kerst. Dit betekent maximaal drie bezoekers per dag en dat is niet veel in deze speciale tijd van licht en warmte. Het gaat om aandacht geven aan elkaar, het licht doorgeven en elkander verwarmen met onze liefde. Jammer dat dit nu alleen maar kleinschalig kan. Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Laten we met elkaar hopen dat het jaar 2021 een bijzonder mooi jaar wordt. Dat we samen Corona er onder krijgen en we weer met onze activiteiten kunnen starten. Wij krijgen er direct weer zin in. Hopelijk jullie ook.   
We moeten met elkaar voorzichtig blijven en strikt de regels van het RIVM naleven, dat zorgt het snelst voor verbetering van de cijfers en de mogelijkheid om onze activiteiten te kunnen opstarten. 
Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. Inmiddels weten we dat de Hofstek dicht blijft tot dat de regering het openingsbeleid van de horeca versoepelt. Zoals dat nu er uit ziet is dat zeker niet voor maart of april 2021. 

Wij, de leden van de KBO, behoren tot de risicogroep en het blijft dus oppassen geblazen. Vandaar dat we zoals het er nu uitziet onze activiteiten in januari nog niet kunnen hervatten. Dus dit jaar helaas geen Nieuwjaars borrel terwijl we de Sinterklaas viering en de Kerstviering ook al hebben moeten missen. Gelet op de mooie reacties werd ieder wel blij verrast met een lekkere Letter van de Sint. Het geluk zit vaak in kleine dingen.  

Laten we omzien naar elkaar 
Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen, elkaar die warmte geven die zo gemist wordt. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw ellenboog. Voelt U zich niet 100% fit, blijf binnen. Draag een mondkapje als U boodschappen doet of op plekken samenkomt waar meerdere mensen aanwezig zijn. Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO Help-Desk ICT  
De ICT helpdesk is nog steeds actief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Wens: 
Wij wensen U allen een gezond en gelukkig Kerstfeest, een mooie jaarafsluiting  en een goede start van het nieuwe jaar. Moge het ondanks corona mooie dagen zijn voor U zelf en voor diegene die U dierbaar zijn. Zorg er voor dat  U een goede start maakt van het jaar 2021 want zoals U weet is een goede start het halve werk. Blijf vooral gezond. Samen staan we sterk en gaan we winnen! 

Een Zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.   

Blijf gezond!  
KBO riethoven