Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Bericht aan alle ouderen van Riethoven. 

De Maand februari 2021 

Corona beheerst ons leven. De vooruitzichten zijn nog steeds niet goed en de lock-down blijft zeker nog gelden tot eind januari. Een lichtpuntje is wel dat we ook in Nederland begonnen zijn met inenten tegen het Corona virus. De inentingen voor onze doelgroep zouden volgens schema in maart moeten beginnen. Uiteindelijk moet dat er voor zorgen dat we samen Corona er onder krijgen. 

In de Lock-down is het aantal toegestane bezoekers maar maximaal twee per dag hetgeen niet veel is maar altijd beter dan geen bezoekers. Het aantal besmettingen loopt op het moment van schrijven nog steeds maar minimaal terug en het effect op het aantal ziekenhuis opnamen zullen we pas echt kunnen zien in de tweede helft van januari of zelfs begin februari. 

Het nieuwe jaar is al weer begonnen. De tijd vliegt! Laten we met elkaar zorgen dat het jaar 2021 een bijzonder mooi jaar wordt. Dat we samen Corona er onder krijgen en we weer met onze activiteiten kunnen starten. Wij krijgen er direct weer zin in. Hopelijk jullie ook.   

We moeten met elkaar voorzichtig blijven en strikt de regels van het RIVM naleven, dat zorgt het snelst voor verbetering van de cijfers en de mogelijkheid om onze activiteiten te kunnen opstarten. Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. Inmiddels weten we dat de Hofstek dicht blijft tot dat de regering het openingsbeleid van de horeca versoepelt. Zoals dat nu er uit ziet is dat zeker niet voor maart of april 2021. 

Wij, de leden van de KBO, behoren tot de risicogroep en het blijft dus oppassen geblazen. Vandaar dat we zoals het er nu uitziet onze activiteiten in februari 

nog niet kunnen hervatten. Dus dit jaar helaas geen jaarvergadering in februari. Ook geen carnaval of bezoekjes aan een mooi Winterlandschap waar onze streek zo rijk aan is. Maar wat in het vat zit verzuurt niet moeten we maar denken.  

Laten we omzien naar elkaar 

Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen, elkaar die warmte geven die zo gemist wordt. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw ellenboog. Voelt U zich niet 100% fit blijf binnen. Draag een mondkapje als U boodschappen doet of op plekken samenkomt waar meerdere mensen aanwezig zijn. 

Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO HELP-DESK ICT  

De ICT helpdesk is nog steeds actief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. 

De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Wens: 

Wij hopen dat jullie allen het jaar 2021 goed zijn begonnen en dat we ondanks Corona er samen wat van maken. Blijf vooral gezond. Samen staan we sterk en gaan we winnen! 

Blijf gezond!  

KBO riethoven