Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

De Maand maart 2021 

Corona en de vooruitzichten 
Nog steeds geen goed bericht over Corona. Inmiddels is de Engelse variant in Nederland opgedoken en heeft vaste voet aan de grond gekregen. Met name deze variant is nog veel besmettelijker en volgens de laatste berichten grijpt die ook snel om zich heen. De lock-down blijft zeker nog gelden tot begin maart maar hopelijk komt er snel een eind aan de avondklok. 

Een lichtpuntje is wel dat we ook in Nederland begonnen zijn met inenten tegen het Corona virus. De inentingen voor onze doelgroep zouden volgens schema in maart moeten beginnen. Uiteindelijk moet dat er voor zorgen dat we samen Corona er onder krijgen. 

In de Lock-down is het aantal toegestane bezoekers verlaagd naar één per dag hetgeen niet veel is maar altijd beter dan geen bezoekers. Het aantal besmettingen is inmiddels terug gelopen naar zo’n 4000 per dag en ook  het aantal mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis is licht gedaald. De tijd vliegt! 

Laten we voorzichtig blijven en samen Corona er onder krijgen zodat we weer met onze activiteiten kunnen starten. Wij krijgen er direct weer zin in. Hopelijk jullie ook.   

We moeten met elkaar voorzichtig blijven en strikt de regels van het RIVM naleven, dat zorgt het snelst voor verbetering van de cijfers en de mogelijkheid om onze activiteiten te kunnen opstarten. Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. Inmiddels weten we dat de Hofstek dicht blijft tot dat de regering het openingsbeleid van de horeca versoepelt. Zoals dat nu er uit ziet is dat zeker niet voor  april 2021. Maar samen houden we er de moed in. Wij gaan winnen! 

KBO Help-Desk ICT  
De ICT helpdesk is nog steeds actief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. 

Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Kom weer in beweging 
Nu de Corona maatregelen aangescherpt zijn en het ernaar uitziet dat we elkaar voorlopig nog niet kunnen ontmoeten gaat BeweegMij de lessen online hervatten. Dit houdt in dat je na aanmelding een link toegestuurd krijgt waar mee je inlogt in de les. We kunnen elkaar zien en spreken. 

De lessen zijn op: 

Aanmelden kan door een mail met daarin je naam, telefoonnummer en de les die je wilt gaan volgen te sturen naar info@beweegmij.nl. Na aanmelding ontvang je alle gegevens omtrent de online les. Ira Coenen 

Blijf voorzichtig 
In deze tijd proberen oplichters hun slag te slaan. De daders doen zich voor als Team Thuiszorg of GGD. Ook schromen ze niet om te zeggen dat het een gezamenlijke actie is van de Huisartsen. 

De oplichters bellen U om een nep afspraak te maken voor vaccinatie tegen Corona. Er wordt geld gevraagd. Natuurlijk vertellen ze dat U nog een brief zult ontvangen, maar dat U alvast moet betalen via een digitaal betaal verzoek en dat U het geld van de verzekering terugkrijgt. Ga daar nooit op in want het is alleen bedoeld U geld afhandig te maken.  

Hoe het echt werkt: 
De GGD’s en/ of Huisartsen vragen nooit geld voor coronatesten of vaccinaties. Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD of Huisarts. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD of Huisarts die op de brief staat om een afspraak te maken. 

Laat U niet beetnemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! 

Hoe ervaren anderen Corona: 
In onze nieuwsbrief van februari hadden we paar mensen geïnterviewd  over hoe zij Corona ervaren, wat we kunnen leren van elkaar in deze moeilijke tijd en hoe zij de tijd proberen door te komen. Over het algemeen werden het verhalen met een positieve grondhouding. Hoe we slim de problemen omzeilen en oplossingen bedenken die men graag ook met anderen wil delen. Leren van elkaar is belangrijk en kan zeker helpen. Het zijn vaak de kleine dingen die een grote impact hebben in ons leven. 

Dank je voor jullie input dames!  

Zo even weer genoeg om over na te denken. Deel je positieve ervaringen en help elkaar de moed erin te houden. Samen gaan we dit winnen. U doet toch ook mee? 

Blijf gezond!  

KBO riethoven