Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

De Maand april 2021 

Corona en de vooruitzichten 
Corona blijft nog even ons levensritme verstoren. De Avondklok is inmiddels verlengd tot 15 maart en het inentingsproces verloopt traag doordat de productie van de entstof vertraging heeft opgelopen bij de leveranciers. Volgens schema zou onze doelgroep in maart aan de beurt zijn maar het is niet zeker dat dit schema gehaald wordt. Het aantal besmettingen ligt duidelijk lager dan in de december periode maar de nieuwe varianten van het virus zijn een extra risico omdat deze nog besmettelijker zouden zijn. Voorzichtigheid blijft dus geboden. Uiteindelijk moet dat ervoor zorgen dat we samen Corona er onder krijgen. In de Lock-down is het aantal toegestane bezoekers teruggebracht naar een per dag hetgeen niet veel is maar altijd beter dan geen bezoekers. Samen moeten we Corona er onder krijgen om weer met onze activiteiten te kunnen starten. 

Wij hebben er al wel zin in. Hopelijk jullie ook. 

We moeten met elkaar voorzichtig blijven en strikt de regels van het RIVM naleven, dat zorgt het snelst voor verbetering van de cijfers en de mogelijkheid om onze activiteiten te kunnen opstarten. Uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers is te belangrijk om die in de waagschaal te zetten. Inmiddels weten we dat de Hofstek dicht blijft tot dat de regering het openingsbeleid van de horeca versoepelt. Zoals dat nu er uit ziet is dat zeker niet voor eind april of mei 2021. 

Laten we omzien naar elkaar 
Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen, elkaar die warmte geven die zo gemist wordt. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand, was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw ellenboog. Voelt U zich niet 100% fit blijf binnen. Draag een mondkapje als U boodschappen doet of op plekken samenkomt waar meerdere mensen aanwezig zijn. 

Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO Help-Desk ICT 
De ICT helpdesk is nog steeds actief. Daar kunt U met uw vragen terecht als U hulp nodig heeft met uw laptop of PC. Vraagt U gerust. Zij willen graag helpen. 

In deze tijd is het belangrijk dat we b.v. met skype of facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. 

De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. Dit zijn: 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Voorbereiding op: Na de Coronatijd 
Misschien zou het leuk zijn om na de Corona tijd een tentoonstelling in te richten om samen terug te kijken naar de creativiteit die we, ieder voor zich, uit de kast hebben gehaald om de tijd door te komen. Was het breien of haken, was het knutselen of schilderen. Misschien was het wel foto’s maken of filmen. Eigenlijk maakt het niet uit zolang we er met plezier samen naar kunnen terug kijken. Voor diegene die niet meer weet wat te doen hierbij een idee wat ook weer niet helemaal nieuw  is, maar toch iets voor deze tijd. 

In deze Coronatijd hebben veel mensen tijd om na te denken. We kunnen deze gedachten misschien op een creatieve en positieve manier gebruiken. Als we gaan internetten op Google kunnen we op de trefwoorden….  Zwerfsteentjes en  of… Happy Stones leuke ideeën opdoen. Dit is niet aan leeftijd gebonden. Misschien iets voor U. Wie weet als er genoeg animo voor is kunnen we ze dan na de Pandemie  samen bekijken. 

Ook bereiden we een enquête voor waarin we onze Leden polsen waar de eerste behoeften liggen en wat zij eventueel graag op de agenda hebben van de eerst op te starten activiteiten. 

Samen weten we meer en kunnen we meer! 

Zo even weer genoeg om over na te denken. Deel je positieve ervaringen en help elkaar de moed erin te houden. Samen gaan we dit winnen. U doet toch ook mee? 

Blijf gezond! 
KBO riethoven