Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Corona update: 
De versoepeling van de Corona maatregelen heeft geleid tot een explosie van personen met een positieve test waardoor we weer rood gekleurd zijn in Europa. Gelukkig is het aantal ziekenhuis opnamen nog niet dramatisch gestegen en ook op de intensive care is de toename nog laag maar wel stijgend. Het blijft belangrijk dat we voorzichtig blijven. Inmiddels zijn de meeste activiteiten alweer opgestart en de gezelligheid is weer als vanouds. Laten we er met elkaar er maar een mooie zomer van maken. We hebben dat wel verdiend samen! 

We zijn weer begonnen… juhu… 
Het gezamenlijke Zomerprogramma, bij het schrijven van dit artikel, loopt als een trein en we hebben steeds maximale deelname. Supermooi dat we samen zo actief zijn. De meeste activiteiten zijn inmiddels opgestart. Zoals het er nu uitziet staat samen eten onder voorbehoud, gepland voor 6 oktober. We moeten voorzichtig blijven, daarom herhalen we nog even de regels zoals deze blijven gelden: Wanneer we ons niet goed voelen blijven we thuis. Hoesten en of niezen doen we in onze ellenboog. Een masker dragen is niet meer noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. Bij binnenkomst ontsmetten we onze handen. Samen gaan we de slag tegen Corona winnen. 

Wandelen: 
Elke dinsdag morgen gaan we samen wandelen. We vertrekken vanaf de Hofstek om 10.00 uur. Ga ook eens mee. Bewegen is gezond en samen zijn zorgt voor veel gezelligheid. 

Fietsen: 
Het fietsseizoen is al in volle gang. Er wordt elke woensdag gefietst. Het is altijd reuze gezellig en we steeds weer genieten van de mooie omgeving. We vertrekken elke woensdag om 13.15 uur vanaf de Hofstek. Ga ook eens mee!  

Biljarten en Darten: 
Onze biljarters zijn ook al actief bezig. Een paar keer per week wordt er flink gespeeld en genoten dat het weer kan. Ook Darten zou opgestart kunnen worden zolang we maar voldoende afstand houden en ons aan de algemene regels houden. Kom gerust langs om het Darten eens te proberen. 

De Ontmoeting en de Zoete Inval: 
Ook deze loopt inmiddels weer als vanouds en jullie zijn allen welkom. De data van de zoete inval in september zijn: 12 september en 26 september Kom ook eens een lekker bakje koffiedrinken, ja gezellig. We beginnen om 14.00 uur. De ontmoeting loopt ook alweer als vanouds. Deze is elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Loop gerust eens binnen.   

Kienen: 
Ook in september gaan we weer kienen. U bent welkom op dinsdag 14 sept in de Hofstek. We beginnen om 13.30 uur. Kom gezellig ook eens meespelen. 

Gymnastiek: 
Ira wil de beweeglessen in de week van 6 september weer opstarten en gaat ervan uit dat er dan geen restricties meer zijn in verband met Covid. Dus tot begin september. 

Dinsdag 7 september: Landart 
Een expositie van kunstwerken passend in het landschap. De wandeling gaat over zandpaden in een bosgebied en duurt minimaal een uur. 13.00 uur vertrek per fiets en 13.30 uur vertrek per auto naar Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1 te Wintelre. Rond 14.00 uur worden we ontvangen met koffie/thee en vlaai. 14.30 start wandeling Landart onder begeleiding van een kunstenaar. 

De kosten van koffie en vlaai en begeleiding zijn € 6,- pp. Graag opgeven voor 1 september door te betalen op banknummer: NL 77 RABO 0143 8047 58 ten name van KBO Riethoven. Met vermelding van uw naam/ namen en voor welke activiteit U betaalt. Of opgeven bij: a.sanders.boots@gmail.com of 06-21167596  

Tablet Café: 
Tabletcafé start eind September/begin oktober op maandag. Alle oud deel-nemers krijgen persoonlijk bericht van Geert Antonis. We beginnen om 10.00 uur. 

Wandeling met aansluitend koffie bij Kioskbrunch 
Zondag 19 september gaan we weer wandelen met aansluitend koffie bij de Kioskbrunch. Loop gerust eens mee. Het is altijd gezellig en bewegen houdt ons gezond. We starten om 10.00 uur van het Brouwersplein.  

Keezenmiddag 
Op dinsdag 21 september gaan we weer samen Keezen in de Hofstek. Een leuk spel om samen te spelen en te lachen. Veel spannender en uitdagender dan Mens erger je niet zeggen ze! We beginnen om 13.30. Leuk als U ook meedoet! 

Samen Rikken en Jokeren 
Op Dinsdag 28 september s ’avonds om 19.30 uur leggen we weer samen een kaartje. We rikken en jokeren dan en U bent van harte welkom om mee te spelen. Het is altijd reuze gezellig en het levert altijd ook wel weer een beetje (ont)spanning op. Wie had ook weer wat moeten spelen…. -J 

Ecotuinderij Weitens in Dommelen 
Op maandag 27 september gaan wij op bezoek bij de Ecotuinderij in Dommelen. 

Jack verzorgt een rondleiding door de tuinderij en voor koffie met gebak zijn wij welkom op Wilma’s terras. De rondleiding zal ongeveer een uur in beslag nemen en bestaat uit een heerlijke wandeltocht tussen de groenten in de volle grond maar ook in de kas, de boomgaard, de walnotengaard en de siertuin. Als het een grote groep is dan wordt deze gesplitst en terwijl de ene helft met de rondleiding begint gebruikt de andere helft koffie met gebak. 

Wij vertrekken met de fiets bij de Hofstek om13.30 uur. Mochten er mensen zijn die graag met de auto gaan dan is dat ook mogelijk.  Graag doorgeven of je met de auto wilt gaan en of je eventueel ook wilt rijden. De kosten voor de rondleiding en de koffie met gebak zijn 11,-. Graag opgeven voor 20 september door te betalen op banknummer NL 77 RABO 0143 8047 58 ten name van KBO Riethoven. Met vermelding van naam/ namen en activiteit. Of bij a.sanders.boots@gmail.com of 06-21167596 

EMA Reizen in September 
Daarnaast hebben we nog twee reizen in September waarvoor de opgave termijn inmiddels gesloten is. De Dagreis Surf en Turf op 16 september en de meerdaagse reis naar Oostenrijk van 28 september t/m 4 oktober. 

Zo dat was het weer voor deze keer. Gaat u nog met vakantie dan wensen wij u een mooie en ontspannende vakantie met heel veel leuke en mooie momenten om van te genieten. 

Blijf gezond!  KBO Riethoven