Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Bericht aan alle ouderen van Riethoven. 

De Maand mei 2020 
Deze maand hebben we een bijzondere nieuwsbrief omdat we door de Corona maatregelen al onze activiteiten hebben moeten afblazen. Zoals afgekondigd door de Minister zijn alle groepsbijeenkomsten niet zijn toegestaan tot 1 juni. Onze activiteiten vallen daar ook onder. Derhalve zullen er geen activiteiten zijn in mei. Ook het concert van OrkestZuid op 6 juni kan niet doorgaan. Natuurlijk is dat jammer maar uw gezondheid en de gezondheid van onze vrijwilligers zijn toch het belangrijkste goed dat we hebben denken wij. 

Als we met elkaar ons strikt aan de regels houden is ook deze nare periode snel weer voorbij en kunnen we samen onze activiteiten weer oppakken. Laten we in de tussentijd toch een beetje naar elkaar omzien en elkaar helpen door deze moeilijke periode heen te komen waarbij we wel moeten proberen ons aan de algemene adviezen te houden: vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw elleboog. Voelt U zich niet 100% blijf binnen. Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

Ook de bedevaart naar onze Lieve Vrouw ter Eik in Meerveldhoven op 9 mei is afgeblazen. Eigenlijk een beetje bizar. 150 jaar geleden trokken we samen met Westerhoven ter bedevaart op naar onze Lieve Vrouw ter Eik in Meerveldhoven om tot haar te bidden ons te sparen voor het grote virus van toen der tijd. Nadat we inmiddels 149 keer samen ter bedevaart zijn getrokken moeten we nu deze processie afblazen van wege het Corona virus. Laten we met elkaar hopen dat we volgend jaar allen goed gezond samen alsnog de 150ste keer kunnen  gaan om haar te bedanken dat wij allen gespaard werden.  

Inmiddels worden er door velen extra initiatieven ontplooid om te zorgen dat we in deze moeilijke tijd niet vereenzamen. Zie daarvoor ook de website van  

Meer Riethoven www.meerriethoven.nl . Ook wij willen helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Onderstaand lichten we een en ander een beetje toe.  

Uitnodiging: Belcirkels 
Nu onze kinderen en klein kinderen niet meer even voorbij kunnen komen van wege het besmettingsgevaar heeft KBO Brabant het initiatief opgevat om Belcirkels te organiseren. Mensen die mee willen doen, om op die manier toch in contact te blijven met anderen kunnen zich opgeven. Er worden dan groepjes gevormd van een tiental personen en de telefoonnummers worden uit gewisseld. U bepaalt zelf wie U wilt bellen op de lijst en hoe vaak. Het kan ook zijn dat iemand van de lijst U belt natuurlijk. 

Opgeven kan bij www.kbo-brabant.nl/belcirkels. Of bel KBO-Brabant 073 644 40 66. Onder de KBO leden is een folder verspreid. Wij kunnen ons ook voorstellen dat U dit liever lokaal wilt houden. Laat maar horen op kwintenjan@hotmail.com of op telefoon nummer Antonette Sanders 06-21167596 wat jullie voorkeur heeft. Dan kunnen we dit ook lokaal organiseren. 

Blijf in Beweging:   
Nu de gym niet door kan gaan moeten we zelf een beetje in beweging blijven. Via Ira kregen we een folder hoe we gemakkelijk thuis toch een beetje kunnen oefenen om zo lenig te blijven. Deze is ook digitaal beschikbaar. 

Hulp nodig?  
Doordat we binnen moeten blijven weten we ook niet of iemand hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of andere kleine dingen. We willen de cirkel klein houden om eventueel misbruik door anderen te vermijden. Wij denken dat het daarom beter is dat U ons laat weten dat U hulp nodig heeft om boodschappen te doen of andere kleine zaken. U kunt dit laten weten via het telefoonnummer Kety Stultiens  06-57335345 of Antonette Sanders 06-21167596. Alleen wij, in Riethoven,  weten dan dat U hulp nodig heeft en kunnen iemand langs sturen die even helpt. Een goede buur is beter dan een verre vriend. 

Voor meer hulp kunt u ook altijd terecht bij onze dorpsondersteuner dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com  

Met de buren zou U kunnen afspreken dat u de Houwmouw voor het raam zet als U hun hulp nodig hebt.  

Blijf gezond!  
KBO riethoven