Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Bericht aan alle ouderen van Riethoven. 
De Maand juni 2020 
Het kabinet heeft de Coronamaatregelen wat versoepeld. De 1,5 meter samenleving komt langzaam op gang. Echter voor ons, KBO-ers blijft het oppassen geblazen. We horen bij de kwetsbare doelgroep. Vandaar dat we zoals het er nu uitziet onze activiteiten in juni nog niet kunnen hervatten. Dus geen concert van OrkestZuid op 6 juni,  geen Bezoek aan de Achelse Kluis en geen Verkeersles door rijschool Hurkmans. Het fotoclubje blijft foto’s maken, maar niet samen. Bespreken komt later nog wel.  We zullen in juni bekijken wat we eventueel in juli weer kunnen opstarten. Natuurlijk hangt een en ander ook af van waneer de Hofstek en / of de Rietstek weer voorzichtig hun deuren openen. 

Laten we omzien naar elkaar 
Belangrijk in deze periode is ook dat we een beetje naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen. Ieder in zijn eigen buurt zodat we allen gezond door deze moeilijke periode heen komen waarbij we ons strikt aan de algemene richtlijnen houden. Vermijd zoveel mogelijk elkaar aan te raken, houdt 1,5 meter afstand,  was vaker uw handen, als U moet hoesten of niezen doe dit in uw elleboog. Voelt U zich niet 100% fit blijf binnen. Pas goed op jezelf en blijf gezond! 

KBO Help-Desk ICT  
We merken nu dat we in dit Coronatijdperk steeds afhankelijker zijn van ICT. Via de computer, laptop of telefoon kunnen we informatie opzoeken, lessen volgen, aan gymnastiek of yoga meedoen etc. Maar het belangrijkste is dat we online, b.v. met Skype of Facetime, contact kunnen houden met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. 

Nu de digitale wereld steeds belangrijker wordt willen we in samenwerking met de Dorpscoöperatie Meer Riethoven, een helpdesk aanbieden waar een ieder terecht kan met vragen over hoe zelf aan de slag te gaan met de online-mogelijkheden. 

De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen.
Dit zijn: 
• Geert Antonis: gpfantonis1993@gmail.com tel nr  +0627206796 
• Peter van der Weerden: pvanderweerden6@gmail.com tel nr 0620472584    
• Ben Robben: ben@robben.net tel nr + 0655871233 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Youtube: BeweegMij
Blijf in Beweging:   
Nu de gym niet door kan gaan moeten we zelf een beetje in beweging blijven.  

Ira Coenen heeft een YouTube kanaal aangemaakt waarop zij korte filmpjes met  oefeningen zet. Er zijn 6 verschillende categorieën gemaakt zodat iedereen wat naar zijn gading kan vinden. De categorieën zijn: staand, zittend op de mat, zittend op de stoel, conditie/aerobic, balans en Tai Chi. Elke week maak zij een nieuwe serie. Er zijn er nu inmiddels al een aantal beschikbaar. Ze zijn te vinden als je bij YouTube op BeweegMij zoekt. Het is in deze tijd belangrijk om in beweging te blijven. Kun je niet zelf het initiatief daartoe nemen dan kunnen de mantelzorgers daar een rol in spelen. Samen bewegen motiveert en geeft plezier. Met dit initiatief levert Ira beslist een positieve bijdrage aan uw en onze gezondheid.  

Andere belangrijke initiatieven kunt u ook vinden op www.meerriethoven.nl 

Hulp nodig?  
Doordat we binnen moeten blijven weten we ook niet of iemand hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of andere kleine dingen. We willen de cirkel klein houden om eventueel misbruik door anderen te vermijden. Wij denken dat het daarom beter is dat U ons laat weten dat U hulp nodig heeft om boodschappen te doen of andere kleine zaken. U kunt dit laten weten via het telefoonnummer Kety Stultiens  06-57335345 of Antonette Sanders 06-21167596. Alleen wij, in Riethoven,  weten dan dat U hulp nodig heeft en kunnen iemand langs sturen die even helpt. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Voor meer hulp kunt u ook altijd terecht bij onze dorpsondersteuner dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com  

Met de buren zou U kunnen afspreken dat u de HouwMouw voor het raam zet als U hun hulp nodig hebt.  

Blijf gezond!  
KBO riethoven