Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Bericht aan alle ouderen van Riethoven.
Activiteiten juli en augustus 2020 die doorgaan: 
– Dinsdag 7 juli 13.30: Samen Foto’s maken: foto’s bespreken, Rietstek. 
– Donderdag 9 juli 08.30: EMA Dagreis Surf&Turf, vertrek Kerk Riethoven 

KBO in CORONA tijd:   
Het kabinet heeft de Coronamaatregelen verder versoepeld. De 1,5 meter samenleving komt steeds meer op gang. Toch is het voor ons, KBO-ers oppassen geblazen. We horen nu eenmaal bij de kwetsbare doelgroep. 
Inmiddels weten we dat buiten activiteiten weer zouden kunnen maar ook dan moeten we voorzichtig zijn. De binnen activiteiten kunnen uitsluitend op zeer beperkte schaal worden op gestart. 
Binnen sporten zal hoogst waarschijnlijk weer vanaf 1 juli kunnen als alles goed blijft gaan. Voor samen kaarten lijkt het eerder op september. Bij het kaarten geven we de kaarten door om te geven en dit lijkt dus eerder een contactspel. Op karton blijft het virus een dag in leven. Op plastic 4 dagen zeggen de specialisten. 

De dagbesteding mag wel worden opgestart mits men de afstandsregels strikt naleeft en dat men vaak zijn handen intensief wast. 

Vandaar dat we de activiteiten in juni nog niet hebben kunnen opstarten zoals een ieder eigenlijk graag zou willen. Het Minder Validen uitstapje op 8 juli hebben we jammer genoeg moeten cancelen. Zoals ook de spelenmiddag op 28 juli. 
De Rietstek heeft inmiddels weer voorzichtig de deuren geopend waardoor de Dagbesteding weer voorzichtig kan worden opgestart. De Hofstek blijft nog even dicht. De EMA wil, uiteraard onder strenge Corona voorwaarden, de reis Surf&Turf op 9 juli graag laten doorgaan. De flyer zat bij de KBO nieuwsbrief van juni. We zijn nu samen zo ver gekomen en we willen dat we ook allen gezond blijven!  

EMA Dagreis Surf&Turf 
Als we iedereen hebben opgehaald rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres voor Koffie met appelgebak. Na deze welverdiende koffiestop vervolgen we onze weg naar Dussen. Hier stappen we over op het kenmerkende rode treintje, de Hank van O-Motief. Na een rondrit van ongeveer een uur komen we terug bij het vertrekpunt waar een goed verzorgde koffietafel voor ons klaar staat. Na de lunch kunnen we zien hoe klompen gemaakt worden. Peter de klompenmaker laat U zien wat van een klop hout klompen maakt. Na deze uitleg vervolgen we onze weg naar ons diner adres waar we de dag met een heerlijk driegangen diner afsluiten. 

Verwachte thuiskomst tussen 20.30 en 21.00 uur. Kosten € 72,25 p.p. Betaling uitsluitend door overmaking. Geen contante betaling mogelijk! Zie flyer! 

Samen foto’s maken 
Op dinsdag 7 juli beginnen we weer met “Samen foto’s maken”. Via de mail is al gevraagd om foto’s te maken met als thema “Corona-tijd”. Enkele inzendingen zijn al binnen, maar insturen kan nog tot 1 juli naar fon.sanders@gmail.com . Op 7 juli gaan we in De Rietstek om 13.30 uur zowel deze foto’s bespreken als ook de ingestuurde foto’s met het thema “Herfst”. De Rietstek is als Corona-proof goedgekeurd door de gemeente. 

Graag tot dan, Fon Sanders en Mariette van Lieshout. 

KBO HELP-DESK ICT 
De KBO Help-Desk, in samenwerking met de Dorpscoöperatie Meer Riethoven, is inmiddels opgestart om U te helpen als U problemen heeft met uw PC, Laptop of Telefoon om contact te houden met diegene die belangrijk zijn voor U. Vraag gerust en weet… er zijn geen domme vragen, wel domme antwoorden. Bij deze helpdesk kan een ieder terecht met vragen over hoe zelf aan de slag te gaan met de online-mogelijkheden. De begeleiders van het tabletcafé zijn bereid om hulp te bieden bij vragen. 

Dit zijn: 
• Geert Antonis: gpfantonis1993@gmail.com tel nr:  06 27206796 
• Peter van der Weerden: pvanderweerden6@gmail.com tel nr: 06 20472584    
• Ben Robben: ben@robben.net tel nr: 06 55871233 

Bel of mail ze gerust. Ze zullen proberen al jullie vragen te beantwoorden en zullen stap voor stap met u naar oplossingen zoeken. Heel fijn dat ze bereid zijn dit te doen. Maak er vooral ook gebruik van! 

Blijf gezond! 
KBO Riethoven