Kom Bij Ons, berichten KBO

Kom Bij Ons, berichten KBO

Heeft u de KBO site al bezocht? 
www.kbokringbergeijk.nl/riethoven

Bericht aan alle ouderen van Riethoven.
Alle vaste activiteiten van de KBO zijn in september 2020 weer opgestart.  Ook een dagreis en excursie zijn gepland. Dit betekent dat de volgende activiteiten doorgaan: 

KBO in CORONA tijd:     
De verdere versoepeling van de Corona Maatregelen heeft ervoor gezorgd dat we voorzichtig zijn begonnen. Alles natuurlijk binnen de richtlijnen van het RIVM.  

Op dinsdag 7 juli zijn we alweer gestart met “Samen foto’s maken”, dit keer in de Rietstek. En inmiddels hebben we op zondag 26 juli de eerste “zoete inval” gehad in de Hofstek. Het was, zoals vanouds, erg gezellig en we hebben lekker kunnen kletsen en het advocaatje was heerlijk. Deze keer in Coronatijd waren met negen personen om deze eerste bijeenkomst een beetje feestelijk te vieren binnen de regels zoals opgesteld. Natuurlijk moeten we voorzichtig blijven zodat we samen ons gezond door deze moeilijke periode heen slaan. 

De belangrijkste maatregel blijft: Als je jezelf niet goed voelt blijf je thuis. Daarnaast afstand houden 1,5 meter, regelmatig je handen wassen en voorzichtig blijven. 

Niet denken ons overkomt dat niet want dat is verkeerd. Corona blijft nog even om de hoek van ons leven en dus passen we op elkaar om het niet te krijgen! 

Wij horen allemaal bij de kwetsbare groep van ouderen. De toename van het aantal besmettingen in Nederland vond met name plaats in de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar. Gelukkig zijn wij slimmer en blijven voorzichtig.  

Inmiddels zijn we ook weer gestart met de dagelijkse activiteiten in de Hofstek. 

Ook de buitenactiviteiten zijn inmiddels opgestart. 

De Zoete Inval 
Op zondagmiddag 6 september van 14.00 tot 16.00 u. gaan wij samen in de Hofstek koffiedrinken en daarna een advocaatje of een drankje. Een gezellige middag om wat te kletsen! Iedereen is welkom. 20 sept. en 4 okt. zijn de volgende. 

Bezoek met rondleiding Achelsekluis 
Op woensdag 16 september staat de rondleiding in de Achelse kluis gepland.  Mits de Coronamaatregelen in België niet worden aangescherpt. We vertrekken om 13.15 uur vertrek per fiets (13.45 uur vertrek per auto) vanaf de Hofstek. Natuurlijk zal de koffie met vlaai ook niet ontbreken. Een aantal mensen gaan met de fiets en anderen gaan met de auto. De kosten bedragen ongeveer
€ 10,00 p.p. die men zelf moet voldoen bij de Achelsekluis. Opgeven was op 26 augustus 14.00 tot 15.00 uur in de Hofstek. 

Zwemmen 
Op maandag en dinsdag is het zwemwater in Eersel extra verwarmd. Met subsidie van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) zijn de kosten €16,00 per maand en €28,60 voor Aquajoggen. De lestijden voor Aqua Vitaal (voorheen Meer Bewegen Voor Ouderen) zijn op: Maandag 9.00-9.45 uur, Dinsdag 8.45-9.30 / 9.30-10.15 / 10.15-11.00 / 11.00-11.45 uur. Als mensen informatie willen kan dit telefonisch of via e-mail (0497-513000 / albatros@optisport.nl) . Opgeven gaat via de website: www.optisport.nl/albatros 

Betalen 
Een van de grootste risico’s van besmetting is het gebruik van contant geld. Na elke betaling moet men direct handen wassen en of ontsmetten. Vandaar dat we moeten nadenken hoe we contante betaling zoveel mogelijk kunnen vermijden en daarmede het risico op besmetting kleiner maken. Het is zeker dat we U vaker zullen vragen om het verschuldigde bedrag over te maken op onze bankrekening. Daarmede vermijden we ook dat iemand grote sommen geld in huis heeft hetgeen vaak ongewenste bezoekers aantrekt. Ja, ook ons en onze medewerkers overkomt dat soms.  

Blijf gezond!  
KBO Riethoven