Kom bij ons, berichten KBO Riethoven

Kom bij ons, berichten KBO Riethoven

Update 
Het jaar 2022 loopt op zijn einde en we staan alweer op de drempel van weer een nieuw jaar. De tijd vliegt en voordat we het weten zijn we oud. Geef daarom warmte en aandacht aan diegenen die je dierbaar zijn, geniet van de mensen om je heen en in je buurt. Laten we er samen maar iets moois van maken.  

Nieuwjaarsbijeenkomst 
Ook dit jaar kunnen we weer gezamenlijk elkaar nieuwjaar wensen op dinsdag 3 januari 13.30 uur in de Hofstek. Lekker samen wat kletsen en genieten van een lekker bakje koffie en/of  een neutje. Tevens hebben we dan ook informatie over het voorgenomen programma 2023. U bent van harte welkom op dinsdag 3 januari om 13.30 uur in de Hofstek. Natuurlijk staat voor de liefhebbers het advocaatje met slagroom al klaar. U komt toch ook?  

Filmavond in de Rietstek, vrijdag 6 januari, 20.30  James Bond “No Time to Die” 
Maandelijks organiseert een enthousiaste filmwerkgroep, genaamd de ‘Popcornclub’, een filmavond in de Rietstek met daarna een gezellig samenzijn. Voor een leuke avond hoef je niet meer het dorp uit! De eerste gelegenheid is weer op 6 januari: 20:30 uur. De laatste James Bond film! James Bond leidt een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter zijn hulp nodig heeft om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Een goede film voor een gezellige avond in het nieuwe jaar.  

Samen Foto’s Maken 
Op dinsdag 10 januari is er weer een bijeenkomst van de KBO-fotogroep. Dit keer in de Rietstek. We beginnen om 13.30 uur met het bespreken van de ingezonden foto’s. Kom ook eens langs en doe mee! Je leert er altijd van. 

Lezing: Bijenhouden door de eeuwen heen 
Maandag 16 januari neemt hobby imker Matty Timmermans ons mee op reis rondom het thema bijenhouden. Tijdens de bijenvlucht vliegen we door de eeuwen heen en nemen we een kijkje in de wonderlijke wereld van de BIJ. Het houden van honing bijen bestaat al sinds mensenheugenis in door de mens gecreëerde nesten. In de prehistorie waren er honingjagers die we terugzien op grottekeningen. De Egyptenaren hielden bijen in keramieken buizen, de Grieken ontwikkelden een voorloper van de bekende gevlochten bijenkorf. Tegenwoordig houden imkers hun volken in allerlei soorten bijenkasten. Vind je het leuk om wat te horen en te zien over het leven van de honingbij in en rondom de bijenkast? Wat er allemaal bij komt kijken bij het houden van honingbijen, wat ervoor nodig is, hoe je het kunt leren?  Het nut van de Bij in de voedselketen en in onze leefomgeving. Wil je ruiken, proeven, inspiratie krijgen rondom allerlei bijenproducten kom dan naar de Hofstek. Interessant voor jong en oud! Iedereen is welkom. De avond begint om 19.30.  

Senioren Expo 
Van 17 tot 22 januari wordt weer de jaarlijkse Senioren Expo gehouden op Koningshof in Veldhoven. Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Altijd gezellig met vele nieuwe dingen die U beslist moet zien. 

Zo dat was het weer voor deze keer. Geniet van het najaar en maak er een mooie en warme tijd van. Een fijne jaarwisseling voor jezelf en voor al diegenen die je dierbaar zijn. Laten we samen een goede start maken van het jaar 2023 en wensen dat het vooral een gezond en gelukkig jaar mag worden voor eenieder dichtbij en ver af. 
Ja laten we dat samen wensen… Een hele fijne jaar wisseling en een gelukkig en gezond 2023 voor iedereen! Ben voorzichtig met vuurwerk maar geniet van de warmte en de liefde om je heen. 

Blijf gezond!  
KBO Riethoven