Lourdeswerk Riethoven

Lourdeswerk Riethoven

Bij deze willen wij u op de hoogte brengen van een en ander rondom het Lourdeswerk. Zoals u gemerkt zult hebben zijn we vorig jaar en ook dit jaar niet bij u langs geweest voor een bijdrage. Dit is, zoals u zult begrijpen i.v.m. corona geweest. Ook zijn er wat wijzigingen rondom de organisatie van de bedevaarten naar Lourdes. 

De VNB, de organisatie waarmee we altijd naar Lourdes gingen, had het al een tijd moeilijk en daar kwam Corona nog bovenop. Er is geprobeerd om een samenwerking met de Limburgse Bedevaarten aan te gaan maar dat is niet doorgegaan. In het najaar van 2020 hebben we de eerste berichten ontvangen dat het niet goed ging met de organisatie. Er is geprobeerd om een faillissement te voorkomen maar dat is helaas niet gelukt. 

Er is dus van alles gebeurd en we hebben veel contact gehad met Petra van Kuijk uit Valkenswaard waarmee we al vele jaren samenwerken. Zij is degene die altijd groepsleidster is geweest van de groep waarmee ook mensen uit Riethoven naar Lourdes zijn geweest.           

                                                                                                     

Wij hebben besloten om ons aan te melden bij het Huis voor de Pelgrim in Maastricht, om in de toekomst met hen samen te werken en vanuit die organisatie mensen vanuit Riethoven mee naar Lourdes te laten gaan. We hebben daar een positief antwoord op gekregen. Dus in de toekomst gaan we met deze organisatie vanuit Maastricht naar Lourdes. Zij gaan met de bus of het vliegtuig, dus er zijn geen treinreizen meer, ze hebben ook een lancebus. Deze is geschikt voor mensen die liggend vervoerd moeten worden of tijdens de reis in een rolstoel moeten zitten.                                       

Ook komen we in 2022 niet bij u langs om geld op te halen, we willen eerst het geld wat er nog is besteden. Mocht het in de toekomst nodig zijn dan hopen we weer op uw ondersteuning. 

Voor nu willen we iedereen hartelijk bedanken voor de steun die het Lourdes-werk in Riethoven in al die jaren, meer dan 60 jaar!! heeft ontvangen. En het daardoor voor vele dorpsgenoten mogelijk was om naar Lourdes te gaan. 

Als u vragen heeft mag u altijd contact opnemen met Mieke of Rieky. 

Met vriendelijke groeten, 
Nelly van Grotel, Leny Laurs, Vera Lohman, Hester Vermeulen, Mieke Smets,
Rieky de Brouwer