Meer Riethoven heeft een nieuw bestuurslid

Meer Riethoven heeft een nieuw bestuurslid

Joyce Sanders maakt sinds kort deel uit van het bestuur van Meer Riethoven, Daaronder vallen de Dorpscoöperatie Meer Riethoven en de Stichting Gemeenschapswerk De Rietstek.

Zij stelt zich graag aan jullie voor:

Ik ben een geboren en getogen Riethovense. Wanneer ik met onbekenden spreek en zij me vragen waar ik vandaan kom, raak ik niet uitgesproken over ons mooie dorp Riethoven. Ik ben hier oprecht trots op. Onderwerpen als saamhorigheid, veiligheid, geborgenheid, gemoedelijkheid, betrokkenheid en verbinding komen naar voren. Dat mensen weten ‘van wie ge d’r inne bent’. Het elkaar in het oog houden en voor elkaar zorgdragen. Van kleins af aan heb ik dit zo ervaren en gevoeld en koester warme herinneringen aan Riethoven. 

Riethoven is voor mij een echt ‘Thuis’ en wilde hier graag blijven wonen. Als starter in de woningmarkt was het destijds moeilijk om hier te beginnen. De huizen in Riethoven waren schaars en te duur. Vervolgens heb ik 15 jaar in Veldhoven dorp gewoond maar ik ben altijd betrokken gebleven binnen het verenigingsleven, de korfbalvereniging en het jeugdvakantiewerk om er een paar te noemen.

Drie jaar geleden ben ik weer écht thuisgekomen. Samen met mijn vriend Tom kregen we de kans om Boerderij ‘Boszicht’ aan de Boshovensestraat 17 te kopen en in januari 2019 hier te gaan wonen.

Ik genoot er als kind al van wanneer mensen zich in ons dorp samen inzetten en ieders kwaliteiten werden benut tot iets moois. Ik wil als creatieve denker, verbinder en sparringpartner met een groot netwerk, bijdragen aan het realiseren en organiseren van activiteiten en anderen met elkaar in contact brengen. 

Hetgeen ik hier beschrijf, komt allemaal samen in ‘Meer Riethoven’. Via het initiatief Fietsmaatjes Riethoven ben ik daar eerder al als vrijwilliger aangesloten. Nu ga ik deelnemen aan het bestuur van ‘Meer Riethoven’ en ik wil me graag ‘Hands-On’ en breed inzetten binnen de thema’s van ‘Meer Riethoven’: Opgroeien, Wonen & Samenleven, Ouder worden en Werken & Ondernemen. 

Mooi om samen uit te dragen in woord en daad hoe belangrijk het is dat eenieder op zijn eigen wijze een impact kan maken. De kracht van SAMEN betrokken zijn met elkaar.   

Joyce Sanders