Mijn Hond als Vriend draagt haar steentje bij aan een hartveilig Riethoven

Mijn Hond als Vriend draagt haar steentje bij aan een hartveilig Riethoven

Dat Riethoven een hondensportvereniging annex hondenschool heeft, wist u natuurlijk al lang. 
Dat daar jaarlijks een groot aantal mensen met veel plezier samen met hun viervoeter het veld betreden, wist u waarschijnlijk ook. 
Dat wij ons als vereniging sterk verwant voelen met alles wat er in Riethoven gebeurt, dat was misschien nog niet duidelijk. Maar dat is wel zo. 

Jammer genoeg was ons terrein te ver achteraf, en te slecht verlicht om in aanmerking te komen voor een AED die aangemeld kan worden en mee kan draaien in het Riethovense AED netwerk. Dat vonden we erg jammer natuurlijk. Omdat we dit netwerk zo belangrijk vinden, hebben we gezocht naar mogelijkheden om toch iets te kunnen betekenen.  

Daarom hebben wij besloten om zelf een AED aan te schaffen, welke helaas alleen op momenten dat we op het veld zijn toegankelijk is. We wilden niet het risico lopen dat er schade toegebracht zou worden aan het apparaat, en daarom hebben we besloten het binnen te hangen. 

In oktober hebben 16 mensen van onze vereniging met goed gevolg een training gevolgd onder leiding van Marc Hoeks (www.marchoeksopleidingen.nl), die ook onze AED heeft geleverd. Dus 16 mensen van onze vereniging zijn nu gecertificeerd. 

Zo doe we ons best om als vereniging niet alleen bij te dragen tot het HARTVEILIG maken van onze vereniging, maar zeker ook van Riethoven. 

Namens de vereniging 
Jolande Bax, Secretaris