Music Bakery Riethoven

Music Bakery Riethoven

MusicBakery Riethoven, zondag 29 maart 

“You make, we bake” 
Iedereen houdt wel van muziek, misschien bescheiden, misschien wel intens. We starten in Riethoven, in samenwerking met de Coöperatie Meer Riethoven, een initiatief om jouw muzieksmaak en luistervaardigheid te verbreden en/of te verdiepen. 
De eerste muziek luister-middag wordt georganiseerd op zondag 29 maart in de huiskamer van Mart Heesakkers en Cathrien de Win, in hun gerestaureerde boerderij aan t Eind 11 te Riethoven. 

We gaan met een groep van max. 18 deelnemers onder begeleiding van luistergids Ton Vermeulen, de initiatiefnemer van MusicBakery, allerlei muziek laten horen via een gekwalificeerde muziekinstallatie in onze huiskamer. Zowat alle muziekstijlen en sub stijlen kunnen we “aan” door gebruik te maken van streaming-diensten via internet. 

Iedereen kan deelnemen, je hoeft geen speciale muzikale voorkennis te hebben. Jouw oren zijn jouw ONTVANGER. Ton laat je proeven van de stijlen POP, KLASSIEK, WERELDMUZIEK en JAZZ.  Met elkaar leer je op een andere manier luisteren naar muziek en kun je de verschillende ingrediënten van een muziekstuk herkennen. Je zult verrast worden door klanken die je misschien nog nooit gehoord hebt en de muzikale verhalen die Ton er bij vertelt. Kijk ook eens op de website: www.musicbakery.nl  

De middag wordt als volgt ingedeeld. 
• 13.30 uur inloop 
• 13.45 tot 14.45 uur eerste luistersessie 
• 14.45 tot 15.45 uur benen strekken en koffie/thee 
• 15.00 tot 16.00 uur tweede luistersessie 
Daarna afsluiting met een drankje en hapje. 

Het aantal deelnemers is beperkt. Meld je uiterlijk 10 maart aan bij Mart Heesakkers, via tel.nr. 06-25007533 of via email: heesakkers.mart@gmail.com. Daar kun je ook voor verdere informatie terecht.  

De MusicBakery zelf is kosteloos; wij doen t graag! Wij vragen wel vooraf een kleine bijdrage van € 5,– p.p. voor de drankjes en hapjes.  
Voor deelnemers die Ambassadeur (lid) zijn van de Coöperatie is het helemaal kosteloos en zij krijgen hun bijdrage op 29 maart terug. 
Afhankelijk van de ervaringen van de deelnemers komt er een vervolg op deze eerste muziek luister-middag van de MusicBakery. Je kunt dan je smaak en vaardigheid nog verder verdiepen en verbreden door te kiezen voor specifieke thema’s.