Nieuw: reeks informatieavonden over verslavingen

Nieuw: reeks informatieavonden over verslavingen

Verslavingen komen vaker voor dan dat je denkt. Misschien heb je er zelf in je directe omgeving wel mee te maken? Meer Riethoven wil het gesprek hierover aangaan en informatie delen over verschillende verslavingen. Daarom organiseren zij verschillende informatieavonden over verslavingen. De aftrap van deze reeks is op woensdagavond 1 maart.

Eerste avond op 1 maart met het thema drugs

Op 1 maart spreekt Nicolette Roze over haar ervaringen met verslaving. Ze verloor haar dochter Daniëlle door XTC: “Je moet niet denken dat het jou niet overkomt.” Daarom richtte ze de stichting Team Daniëlle (teamdanielle.nl) op en geeft ze sindsdien presentaties door heel Nederland en gastlessen op scholen. Met haar confronterende presentatie vertelt Nicolette het verhaal van haar en Daniëlle. Ook laat ze zien hoe het productieproces van drugs in elkaar zit.

Op 8 maart neemt Roland Roefs uit Bladel je mee in zijn ervaring met alcoholverslaving. Roland is ondernemer en inmiddels iets meer dan 8 jaar ‘clean’. Als ervaringsdeskundige geeft hij voorlichting op scholen en staat hij mensen bij die ondersteuning nodig hebben en hun verslaving te boven willen komen. Zo heeft Roland 10 jaar geleden een Narcotics Anonymous meeting opgezet in Bladel. Hier komen herstellende verslaafden samen die elkaar helpen clean te blijven. Het uitgangspunt: volledige onthouding van drank, drugs en andere verslavingen.

Voor wie?

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om te komen luisteren en vragen te stellen.

Locatie en tijd

De Rietstek, Hennepstraat 6 in Riethoven

We starten het programma om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Aanmelden en kosten

Aanmelden is noodzakelijk. Laat dorpsondersteuner Lieneke Verspaandonk weten met hoeveel personen je wilt deelnemen via dorpsondersteuner@meerriethoven.nl of app naar 06 55 22 58 56.

Inwoners van Riethoven kunnen deze avonden gratis bijwonen. Aan inwoners van buiten Riethoven vragen we 5 euro entree per avond.