Nieuws van de Dorpsondersteuner

Nieuws van de Dorpsondersteuner

Koffie Ontmoet Moment nu in de Hofstek.  
In de vakantieperiode was er voor het eerst een Koffie Ontmoet Moment in de Rietstek.  Er was gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers er bij weer te kunnen buurten met elkaar. Dat hier behoefte aan was is gebleken.   

Na de zomer  zijn bijna alle activiteiten weer op gestart maar ook zijn massale activiteiten van de agenda gehaald zoals de Kioskbrunch. Wat mij vooral opvalt is de zorgvuldigheid die ik hoor als er gekomen moet worden tot een besluit. Want ja,  graag weer de vertrouwde activiteiten en de kansen benutten om nieuwe ideeën uit te werken, maar nee we willen het ook op zo’n manier dat de veiligheid van ons allen gebaat is bij wat we doen.  Het is en blijft een zoektocht van ons allen.  

Na de Koffie Ontmoet Momenten in de zomer ben ik gaan kijken of we dit niet gewoon nog een tijdje kunnen doorzetten.  Het samenwerkingsoverleg Riethoven vond dit een goed idee. Vanaf nu is op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur een inloop voor de Koffie Ontmoet.  Het is dus mogelijk om even binnen te lopen en wat te drinken of wat langer te blijven . Binnen lopen mag op elk moment tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Dinsdagmorgen Hofstek Koffie Ontmoet en de Ontmoeting van 10.00 tot 12.00 uur.  

Op dinsdag ochtend is ook de Ontmoeting in de Hofstek.  Al jaren een kleine groep dorpsgenoten die onder leiding van Mieke, Lea en Zus creatief bezig zijn en ook gezellig koffie drinken.  In de Hofstek is voldoende ruimte om meer dorpsgenoten te kunnen ontvangen binnen de richtlijnen van het RIVM,  vandaar dat de komende tijd er ook Koffie Ontmoet is voor iedereen die wil in de Hofstek. Wil je ook meedoen aan creatieve activiteiten dan is dat ook mogelijk. De vrijwilligers vertellen je daar graag  meer over.  

Ook op dinsdagmorgen: het wandelen van de KBO, voor leden en niet-leden.  Zij verzamelen voor de Hofstek en wandelen en er is keuze tussen een grote of kleine ronde.  Dezelfde tijd komen ook de deelnemers van de Dagbesteding naar de Rietstek en de koersbal groep rolt de mat uit in de grote zaal van de Rietstek. Volop bedrijvigheid op de dinsdagmorgen rondom Hofstek-Rietstek.  

Aarzel je of een van de activiteiten iets voor jou is dan kun je mij gerust bellen en anders ga gewoon een keertje kijken hoe het is om elkaar weer te kunnen ontmoeten.  De koffie of thee staat voor u klaar.  

Een Duofiets in eigen dorp.  
Het is zo’n twee jaar geleden dat een inwoner mij voorstelde of een duofiets niet iets was voor ons dorp. Zij hadden dit tijdens hun vakantie in Nederland gezien. Afgelopen jaren zijn we op zoek gegaan naar meer initiatieven in de regio.  

De coöperatie Meer Riethoven wilde wel kartrekker zijn van dit idee en  formeerde een werkgroep duofiets met hierin enthousiaste dorpsgenoten en vertegenwoordigers van de KBO en Dagbesteding .  Nadat een familie in de zomer hun geleende duofiets ook ter beschikking stelde aan de deelnemers van de Dagbesteding werd helemaal duidelijk dat een Duofiets een prachtige aanwinst voor het dorp zou zijn.  

Ook bij de Bezoekgroep reageerde men enthousiast en nu is het bijna zover! Bij de Duofiets wordt degene die gaat fietsen met een fietsmaatje een gast genoemd.  

Op pad met de Duofiets een uitje voor gast en fietsmaatje. 

Heb jij zin om af en toe met gasteen mooie ronde te gaan fietsen of ben je nieuwsgierig wat het inhoud om als fietsmaatje met een gast op pad te gaan dan mag je met mij contact opnemen. Ik vertel je graag meer over de Duofiets in eigen dorp.  

Janny Stevens, Dorpsondersteuner Riethoven 
06-55225856 / dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com.