Nieuws van de dorpsondersteuner

Nieuws van de dorpsondersteuner

Het gaat anders dan anders…. 

Vaak heb ik dit afgelopen jaar gehoord in ons dorp. Bij de vele activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd moest het programma veranderd worden. In het begin van het uitbreken van Covid-19 werd zelfs veel stilgelegd en dachten we dat het met een paar weken wel weer gewoon zou worden. 

Echter niets is minder waar. Nu eind november zijn weer activiteiten stil gelegd, al is het te begrijpen het gevoel is er ook dat er veel wordt gemist. En dan doel ik vanuit mijn werk gezien op het missen van de ontmoetingen tijdens de activiteiten in en rondom  Hofstek-Rietstek.  De vele vanzelfsprekende momentjes van samen koffie drinken in de buurt of de vaste kaartavonden, het viel weg.  

Ook voor de jeugd werden activiteiten opgeschort, onder andere die van de Bende van Riethoven. Ook op school ging heel veel anders, eerst alleen digitaal lessen volgen, nu is de school wel open maar zijn de activiteiten buiten school nog niet mogelijk.  

Heel bijzonder was het daarentegen dat de schoolvakantie voor de kinderen kon beginnen met een jeugdvakantieweek op het weiland van de familie van Grotel. Een enthousiaste groep kinderen en helpende handen van volwassenen en jongeren maakte dat er die week ontzettend veel plezier werd beleeft aan samen spelen. 

Ondanks de telkens veranderende richtlijnen valt mij op dat veel inwoners blijven kijken naar wat wel kan. Dit is in ieder geval zichtbaar geworden in de vele kleine acties die door inwoners en verenigingen uitgezet zijn om andere inwoners een hart onder de riem te steken, even een berichtje van ‘ik denk aan je’ te sturen of zwaaien voor het raam.  Er is veel gedaan om samen door deze rare tijd te gaan.  

Onze Burgemeester riep ons via de Eyckelbergh op om te blijven zeggen wat we nodig hebben in deze tijd. Een prima uitnodiging zou ik zeggen want dat maakt het voor de vele verenigingen die iets willen organiseren alleen maar makkelijker als ze weten waar behoefte aan is. 

Soms is het ook gewoon doen, iets durven te doen voor een ander. Afgelopen jaar heb ik gezien dat de aandacht die er was voor elkaar alleen maar positieve reacties teweeg bracht.  Iets  doen voor een ander groot of klein elke ontmoeting is betekenisvol en daarom hoop ik dat we van december een mooie maand kunnen maken.  

Is er iets wat ik kan doen tip mij dan.
Janny Stevens, Dorpsondersteuner Riethoven 
06-55225856 / dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com.