Nieuws van de vlindertuin

Nieuws van de vlindertuin

Zaterdag 2 juni vierden de vrijwilligers van de Vlindertuin een klein feestje. De langverwachte waterleiding en regeninstallatie was een feit. Ook is de plek onder de overkapping bestraat. We hebben nu de mogelijkheid om de bomen, planten en struiken in tijden van droogte van water te voorzien en ook de vrijwilligers en bezoekers kunnen water tappen. Dank aan gemeente Bergeijk die het allemaal mogelijk gemaakt heeft. Kom een kijken, de tuin is nu op zijn mooist. 

Helaas was er 2 dagen later al een enorme teleurstelling: we missen 2 koppelstukken met dop, waarschijnlijk door iemand meegenomen en (nog) niet terug gebracht. We gaan er van uit dat ze geleend zijn. Waarom denken we dat? Ze kosten maar een paar euro per stuk, dus veel levert het niet op. Wie gaat er nu voor zo’n klein bedrag het risico lopen dat hij betrapt wordt op diefstal, wat vervolgens binnen no time het hele dorp weet? En het moet toch niet prettig voelen om telkens als je je eigen tuin staat te sproeien je eraan herinnerd wordt dat die koppelingen oneerlijk verkregen zijn? Nee, dat doet niemand, dat is een duidelijk geval van even lenen.  

Alleen willen we ze nu met spoed terug, wij willen namelijk zelf ook graag beregenen. Dus bent u de persoon die hierboven aangesproken wordt: zet u ze weer terug? U weet vast nog wel waar ze stonden.  Dank je wel. 

De vrijwilligers van de Vlindertuin.