Prinsverkiezing Bremspoersengat 9-11-2019

Prinsverkiezing Bremspoersengat 9-11-2019

Na een mooi jubileumjaar vond op zaterdag 9 november de prinsverkiezing carnavalsseizoen 2019-2020 plaats; wie zal de boeken in gaan als 57e prins van Bremspoersengat?   

De avond werd geopend door de voltallige raad van 11 inclusief de nieuwe voorzitter Jan van der Vleuten. Hij volgt Frank Habraken op die deze rol vele jaren heeft vervuld. Er werd even stilgestaan bij het vertrek van een aantal leden, daarnaast werd presentatrice van de avond Jenneke Spanjers-Hendriks als jubilaris van de vereniging onderscheiden.   

De eigen dansgarde nam het eerste optreden enthousiast voor haar rekening en daarna werd de ton klaargezet voor John van Bree die met zijn buut als ‘Ton Rukker-vrachtwagenchauffeur’ een inkijkje gaf in zijn leven. Boy Jansen alias de Stewardess ook wel easy-Jet genoemd, oogstte veel succes met zijn buut waarin hij het publiek interactief meenam op een turbulente en komische vlucht. 

Ook dit jaar van de partij waren de vertrouwde Riethovense showdansgroep X-Qlusive met een mooie nieuwe dans en DJ Eric. 

Het eerste officiële moment is daar wanneer voormalig prins Johannes d’un Urste  opgeroepen wordt om afscheid te nemen. Na de plichtplegingen klinkt het nummer Tyripke (wie kent het niet…!) als inleiding voor zijn vriendengroep de ‘Tyrappers’ die uitgerust met een heel arsenaal aan tyraps, druk bezig gaan met het timmeren van een kozijn. Hans wordt er uiteindelijk aan vastgebonden  en overgedragen aan het bestuur.  

Langzaamaan wordt toegewerkt naar het belangrijkste deel van de avond, de bekendmaking van de nieuwe prins d.m.v. een ludieke act. Dit keer ingeluid door een bekend politicus, Jesse Klaver. 

Jesse geeft vanuit de ton zijn visie op het boerenprotest. Tijdens zijn betoog keert het publiek en een aantal felle boeren zich tegen hem en ontstaat er een opstand. Uiteindelijk komen de boeren op het podium om verhaal te halen en in de schermutselingen die daarop volgen wordt Stef Neggers aangekondigd als de nieuwe prins van Bremspoersengat! 

Samen met prinses Judith, adjudant Maarten Kox en Loes zal hij Riethoven met carnaval op zijn kop gaan zetten als prins Stef d’un urste met zijn leus: ‘Drink, leef en geniet, de leste ronde kennen wij niet!’ 

De Bremspoersen kunnen terugkijken op een geslaagde avond en met prins Stef d’un urste gaan ze een mooie carnaval tegemoet. 

Stef Neggers is 27 jaar en geboren en getogen in Riethoven. Hij is in het dagelijks leven werkzaam bij Fiers in Luyksgestel. Stef heeft een relatie met Judith Roest.

Hij is fanatiek lid en wagenbouwer bij V.G. de Fistklippels en gaat in zijn vrije tijd graag met maten een rondje mountainbiken