Pronkwandelingen in Riethoven

Pronkwandelingen in Riethoven

Sinds een half jaar is op initiatief van de Kernraad een werkgroep bezig met het opzetten van de Riethovense pronkwandelingen. Dit zijn wandelroutes die langs de mooiste en meest bijzondere plekken in ons dorp voeren. De werkgroep is samengesteld uit diverse leden van groepen uit de gemeenschap. De Kernraad die het initiatief nam, de KBO zorgde voor het uitzetten van de routes, de heemkundegroep zorgt voor de beschrijving van de monumenten en de foto’s.  De films komen van het Riethovens Dorpsjournaal, Willeke Poeliejoe van Lytel Blue maakt de website en de palen worden door het Oud Getøg gezaagd en gefreesd. Harrie Brouwers begeleidt het geheel vanuit de gemeente Bergeijk. 

Kortom: wederom een staaltje van gezamenlijke werkzaamheid waar ons dorp groot in is.

De wandelroutes starten allemaal vanuit het centrum en zijn als een soort klavertje vier verdeeld over het dorp. Onderweg staan er bordjes met QR codes, door die code te scannen met je telefoon kom je op een webpagina voor die betreffende plek. Die pagina biedt informatie, foto’s en soms ook een korte film. Je hoeft de tekst niet te lezen, je kunt er ook voor kiezen om te tekst te laten voorlezen.

Over een aantal weken wordt er begonnen met het plaatsen van de route-bordjes. De palen zijn al voorbewerkt door het Oud Getøg. In de tussentijd wordt de website gereed gemaakt en wordt het informatiebord geproduceerd. Als alles volgens plan verloopt dan zouden eind april alle voorbereidende activiteiten klaar moeten zijn zodat in mei de routes officieel geopend kunnen worden. De definitieve onthullings- en openingsdatum worden tijdig via de sociale kanalen bekend gemaakt.