Qi Gong Riethoven: op zoek naar meer balans

Qi Gong Riethoven: op zoek naar meer balans

Vanaf woensdag 11 mei 2022 start ik in De Rietstek met lessen Qi Gong Ji-Chu. Qi Gong is een methode uit de oude Chinese geneeskunde om door middel van bewegings-oefeningen de levensenergie te laten stromen. Qi betekent levensenergie, Gong staat voor oefening. Letterlijk betekent het dus het opwekken van levensenergie. Qi Gong ontspant, laat de energie (weer) stromen, waardoor je meer innerlijke rust en balans tussen lichaam en geest ervaart. Je creëert letterlijk en figuurlijk een betere en krachtigere basis in je leven. 

Qi Gong Riethoven 
Bij Qi Gong Riethoven beoefenen we Qi Gong Ji-Chu: de fundamenten van Qi Gong. De oefeningen zijn bedoeld om de energie beter te laten stromen en een stevige basis te creëren. In Qi Gong worden je gewrichten ook gezien als energiedoorlaatpunten, daarom gaat er veel aandacht naar de manier waarop je gewrichten als het ware op een goede manier opstapelt. Geen ingewikkelde patronen of moeilijke houdingen, maar met aandacht bezig zijn met je lichaam en leren loslaten. Het mooie van Qi Gong is juist dat niets moet. 

De oefeningen worden zowel individueel als samen gedaan. Partneroefeningen leren je nog beter om je energie te voelen en in te zetten om letterlijk en figuurlijk stevig te staan.

Voor wie 
De lessen zijn voor iedereen die bewuster in het dagelijks leven wil staan. Het is voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke toestand. Als je veel in je hoofd bezig bent en gericht bent op presteren, is het een fijne, eenvoudige manier om te ontspannen en meer balans te vinden. 

Omdat Qi Gong Ji-Chu gericht is op de essentie van de Qi Gong en het blijven ontwikkelen van jezelf daarin, is het ook heel geschikt als je al veel ervaring hebt met bijvoorbeeld yoga, pilates, judo, shiatsu of hapkido. Maar je zult ook merken dat hardlopen, fitnessen of doodgewoon in een rij wachten je makkelijker afgaat als je leert om met Qi Gong de energie beter te laten stromen. 

Door wie 
Ik ben Judith Oldenburg. In 2017 ben ik begonnen met Qi Gong bij Qi Gong Oirschot. De eerste lessen had ik geen flauw idee wat ik aan het doen was, maar al snel merkte ik dat ik mijn energie kon voelen, pijntjes in rug en gewrichten werden aanzienlijk minder en ik voelde me zowel fysiek als mentaal sterker. 

Sinds december 2021 ben ik assistent instructor in deze vorm van Qi Gong. Ik ontwikkel mij nog steeds verder, maar kan en wil nu ook mensen meenemen in de basis van Qi Gong. 

In 2018 ben ik in Riethoven komen wonen en ik ben blij dat ik iets waar ik zelf zoveel aan heb in mijn dagelijks leven in mijn eigen dorp kan doorgeven aan de mensen om mij heen. 

Van harte welkom! 
Voorlopig start ik op woensdagavond van 19.00-20.00 uur. 

Kijk voor meer informatie of andere tijden op www.qigongriethoven.nl.  

Of mail: info@qigongriethoven.nl.