Rabo ClubSupport: Stem op het AED-netwerk!

Rabo ClubSupport: Stem op het AED-netwerk!

De AED-werkgroep van de Kernraad heeft samen met een grote groep vrijwilligers in Riethoven een dekkend reanimatienetwerk ingericht, bekostigd via een zeer geslaagde donatieactie. De AED’s zijn aangemeld bij HartslagNu, het landelijk oproepsysteem voor Burgerhulpverleners, en zijn dan dag en nacht bereikbaar.  

De AED-installaties vragen weinig onderhoud, maar wel moeten de batterijen van het alarmsysteem jaarlijks, de elektroden elke twee jaar en de accu van de AED elke vijf jaar worden vervangen. De verbruikskosten na de inzet van een AED bij een reanimatie worden via de Regionale Ambulance Voorziening vergoed. 

De eerstkomende jaren worden de kosten van het onderhoud van het reanimatienetwerk grotendeels gedekt door de bij de aankoop van de AED’s afgesloten onderhoudscontracten. Daarna bedragen de onderhoudskosten van de in totaal dertien AED-installaties, die de AED-werkgroep in beheer heeft, naar verwachting € 1.200 per jaar. 

Van 5 tot 25 oktober 2020 kunt u, als u lid bent van Rabobank de Kempen, weer deelnemen aan de jaarlijkse Rabo ClubSupport actie. Als het bestuur zich daarvoor heeft ingeschreven geeft u uw stem natuurlijk aan de organisatie of vereniging, waar u lid van bent. 

Maar aangezien u meer stemmen mag vergeven, vragen wij u om vooral ook een stem te geven aan de AED-werkgroep van de Kernraad voor een bijdrage ten behoeve van het toekomstig onderhoud van het reanimatienetwerk. 

Samen hebben we Riethoven Hartveilig gemaakt. Uw stem helpt via de bijdrage van Rabo ClubSupport om in de toekomst Riethoven Hartveilig te houden! 

AED-werkgroep, Kernraad.