RHC kijkt uit naar 2021

RHC kijkt uit naar 2021

Diegenen die 75 jaar geleden bij de oprichting van het Riethovens Harmonie Corps aanwezig waren en daarmee óók de bevrijding in 1945 vierden, zullen het na die 5 jaar Duitse bezetting van destijds  misschien wel niet helemaal eens zijn met al dat geklaag over de vrijheidsbeperking van nu. Want zij hebben wel erger meergemaakt. Maar desondanks heeft Covid-19 het jaar 2020 toch voor de meesten onder ons behoorlijk ontregeld. En ondanks het feit dat er diverse vaccins onderweg zijn, zullen we nog wel enige tijd met Corona-maatregelen te maken blijven houden. 

Ook voor ons als harmonie is 2020 volledig anders gelopen als gedacht en gehoopt. We hebben veel minder – en vaak zelfs helemaal niet – kunnen repeteren op onze vaste donderdagavond. Concerten en optredens geven was er al helemaal niet bij en ook aubades en intochten schoten er volledig bij in. Het meest jammere nog is het feit dat we ons 75-jarige bestaan niet hebben kunnen vieren. Uiteraard doet dit pijn, maar zoals het gezegde luidt: “wat in het vat zit, verzuurt niet”. Hopelijk kunnen we in 2021 het één en ander inhalen en niet alleen ons 75+1-jarige bestaan als vereniging vieren maar tevens ons 50-jarige bestaan als harmonie. En als dit niet in 2021 lukt, dan maar in 2022. 

Voor nu wil ik U en jullie namens het bestuur van het RHC en namens al haar leden een fantastisch 2021 toewensen en dat we al het gebrek aan geknuffel in 2020 in het nieuwe jaar maar dubbel en dwars mogen inhalen. GELUKKIG NIEUWJAAR !!! 

Coert Engels, Voorzitter RHC