Riethovens Harmonie Corps start weer op

Riethovens Harmonie Corps start weer op

Net zoals alle muziekverenigingen hebben wij tijdens de eerste maanden van de Corona-crisis niet kunnen repeteren en geen concerten of optredens kunnen verzorgen. Ook de muzieklessen zijn gedurende enige tijd onderbroken geweest. Na een tijdje konden de individuele lessen gelukkig weer doorgaan, zij het digitaal. In juni werden er weer groepen van maximaal 30 personen toegelaten – mits er bij orkesten 2 meter afstand van elkaar gehouden werd – en konden daarmee de repetities in enigszins aangepaste vorm weer worden opgepakt. En omdat wij een relatief kleine harmonie vormen, betekende dat dat we gelukkig weer met nagenoeg de gehele vereniging konden repeteren. 

Inmiddels is de 2 meter afstand teruggebracht tot de alom bekende en voor iedereen geldende 1,5 meter en mogen er weer groepen van 100 mensen bij elkaar in één ruimte zijn – ook in de muziekwereld – mits die 1,5 meter afstand maar gewaarborgd kan worden, iedereen z’n handen bij binnenkomst ontsmet, leden met een kuchje of vergelijkbaar thuis blijven en er een registratie van de aanwezigen plaatsvindt. 

En dus zijn de blazers van het RHC weer volop aan het repeteren in zaal de Sleutel en zijn onze slagwerkers weer zo goed als vanouds aan het oefenen in de Rietstek. Uiteraard is dit alles niet volledig zonder risico en moeten we de heersende maatregelen goed in acht blijven nemen. Daarnaast houden we er rekening mee dat de huidige situatie weer kan veranderen indien zich een tweede Corona-golf ontwikkelt of de besmettingscijfers weer drastisch toenemen. Maar tot die tijd zijn we weer gelukkig aan het muziek maken en kunnen we weer toewerken naar onze toekomstige concerten. 

En over concerten gesproken: Mits we niet terugvallen naar een (intelligente) lockdown, zullen we op zondagmiddag 11 oktober aanstaande een mini-concert geven in de Sint-Willibrordus Kerk in ons eigen mooie dorp. In de kerk kunnen zo’n 70 toeschouwers op een veilige 1,5 meter afstand van elkaar genieten van het eerste concert dat wij geven sinds het begin van de —
Corona-crisis. Aanvang is 15.00 uur, maar gezien de situatie en de beperkte ruimte moeten de gratis toegangskaarten vóóraf gereserveerd worden middels een mailtje aan ons secretariaat: secretariaatrhc@hotmail.com. U en jullie zijn van harte welkom! En hopelijk is dit het begin van een terugkeer naar de normale situatie! 

Tenslotte is het wellicht leuk om te vermelden dat we tijdens deze crisis niet helemáál stil hebben gezeten. Zoals al in de vorige editie vermeld, hebben verscheidene leden van het RHC op Koningsdag vanuit verschillende hoeken van ons dorp en vanuit verschillende voor- en achtertuintjes of vanaf de oprit op ruime afstand van elkaar, het volkslied gespeeld en heeft onze trompettist Arnold Willems om even vóór 8 uur ’s avond op 4 mei de Taptoe gespeeld. Daarnaast hebben wij als nagenoeg voltallig orkest in mei een digitaal concert gegeven o.l.v. onze eigen dirigent Twan Cox. Iedere muzikant nam hiervoor zijn of haar partij thuis op, waarna Twan alles tot één digitaal geheel smeedde. Het resultaat hiervan is terug te vinden via een link op onze website en op onze facebookpagina. Op facebook is ook een opname terug te vinden van het Livestream concert dat onze slagwerkers gaven op 9 juli o.l.v. Paul van Lokven en met André Lubbers als solist op bugel. Zij brachten o.a. het alom bekende ‘Children of Sanchez’. 

En als u of jullie meer informatie over onze activiteiten willen hebben of op een andere manier geïnteresseerd zijn: schroom niet contact op te nemen of een kijkje te nemen op onze website: www.riethovensharmoniecorps.nl.

Tot ziens en wie weet dus tot de 11e  in de kerk bij ons mini-concert!
Coert Engels, voorzitter RHC