Riethovens Harmonie Corps trapt af

Riethovens Harmonie Corps trapt af

Net na de bevrijding in 1945 werd ons corps opgericht als Fanfare. 26 Jaar later werden er houtblazers, zoals bijvoorbeeld clarinetten, hobo’s en fagotten, aan het orkest toegevoegd en werd het daarmee omgevormd tot Harmonie Orkest. 

En inmiddels bestaan we dus alweer 75 jaar! 
En dat gaan we dit jaar uiteraard groots vieren. Het zwaartepunt van de viering van ons jubileum zal in het weekend van 12 en 13 september komen te liggen waarin we een Jeugdfestival en een Slagwerkfestival organiseren, maar ook zelf een Koffieconcert zullen geven en vanzelfsprekend een groot feest met live muziek. 

Maar ook in het eerste kwartaal van dit jaar staat er al een aantal activiteiten op het programma waarbij u natuurlijk van harte bent uitgenodigd. 

Allereerst zal op zaterdag 1 februari aanstaande onze Slagwerkgroep deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Slagwerk in Assen. Zoals al eerder bericht in de Houwmouw, heeft onze Slagwerkgroep afgelopen december deelgenomen aan het Concours voor Slagwerk in Etten-Leur, en daar een 1e prijs met promotie gehaald. Vanwege het hoge aantal punten zijn ze vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan het Kampioenschap in Assen. Ze zullen daar deze keer nog uitkomen in de 4e divisie, maar door het winnen van de 1e prijs met promotie in Etten-Leur zullen ze op volgende concoursen en kampioenschappen doorgaan in de 3e divisie; een niveau-tje hoger dus! 

Op zaterdag 28 maart nodigen we u uit voor de RHodium Catwalk. Rhodium is de Engelse vertaling voor Rodium, een aanduiding die gebruikt wordt voor het benoemen van een 75-jarig jubileum, net zoals bijvoorbeeld Zilver dat doet voor 25 en Goud voor 50. De officiële afkorting van dit chemische element is RH, en daarmee vormen de initialen van RHodium Catwalk tesamen: RHC. Zeer toepasselijk dus. 

Tijdens die ‘Catwalk’ zal het Harmonie Orkest samen met de Slagwerkgroep en de jongere versie daarvan: onze Rhythm Sticks, een modieus optreden verzorgen op de ‘catwalk’ in de zaal van ‘De Sleutel’ aan de Dorpsstraat 1a in Riethoven. Ook zal zangeres en presentatrice Dyanne weer acte de présence geven, net zoals in april 2018 bij ons concert genaamd ‘Taste of Music’, en zal zanger Bram Rijkers een aantal optredens verzorgen. 

Entreekaarten à € 12,50 kunnen op donderdagavonden vanaf 20.00 uur ’s avonds besteld worden in De Sleutel of via ons secretariaat met e-mail adres secretariaatrhc@hotmail.com. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is een half uurtje eerder, om 19.30 uur open. 

En op donderdag 6 februari zullen de jongeren van onze blazersklas en slagwerkklas een gezamenlijke afronding van hun lessen verzorgen in de vorm van een mini-concert. Hierover zal nadere informatie nog volgen en u bent alvast van harte uitgenodigd! 

Wij hopen u en jullie bij één van bovenstaande evenementen te mogen begroeten of hopelijk zien we elkaar bij een volgend concert, of op z’n minst bij de feestelijke viering van ons 75-jarige jubileum in september! 

Coert Engels , Voorzitter RHC