Schoolverlaters actie!

Schoolverlaters actie!

In juli en augustus werden de Riethovense voorgezet onderwijs geslaagden én groep 8’ers verrast door een speciaal initiatief aangezien zij de afgelopen maanden – vanwege het coronavirus – hun schooltijd op een ongebruikelijke manier hebben moeten afsluiten. 

Zo’n 70 Riethovense jongeren ontvingen een goed gevulde goodiebag met daarin naast o.a. een powerbank en een rekenmachines ook waardebonnen die ze konden verzilveren bij lokale horecagelegenheden Cafetaria Sjimmie’s & Bistro De Sleutel.  

Daarnaast ontvingen ze een tegoedbon die zij dan weer konden uitdelen aan hun persoonlijke ‘held’ in deze coronatijden voor een heerlijke traktatie bij Aardbeien Pick-up Riethoven.  

Dankzij het ‘Samen Betrokken-fonds’ van verzekeraar Nh1816 Verzekeringen kon het bestuur van Coöperatie Meer Riethoven – op initiatief van Erwin & Sander Kruizinga – een dergelijke actie bedenken en voor de verbindingen zorgen.                                     

Vervolgens werd deze actie direct vol enthousiasme en inzet uitgewerkt én opgevolgd door De Bende van Riethoven, die een aanvraag indiende bij Nh1816 Verzekeringen. Met succes want eind juni konden zij de geslaagden en de Groep 8-leerlingen persoonlijk verrassen!   

Een mooi initiatief met een positieve uitwerking op de Riethovense jeugd, hun ‘helden’ én voor de betrokken Riethovense ondernemers, waar zelfs ’t Brabants Buske van Omroep Brabant ook nog een leuke reportage van maakte!