Van onze fietsmaatjes!

Van onze fietsmaatjes!

Milou schrijft…….. 
“Vorige week zaterdag ben ik samen met mijn “fietsmaatje” oma Mieke voor het eerst gaan fietsen. Voor anderen is fietsen iets heel normaals, maar voor mij is het echt een uitje wat ik op een normale fiets nooit zal kunnen. Ik vind het daarom heel fijn dat dit mogelijk gemaakt wordt in Riethoven. Groetjes, Milou Smets” 

Joyce schrijft…… 
“Hoi ik ben Joyce Sanders. Samen met een groep fanatieke dorpsgenoten heb ik me aangesloten als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Riethoven welke vanuit onze dorps coöperatie ‘Meer Riethoven’ is opgezet.  
We zitten nu vol in het testen van de duo-leen fiets en alles wat daarbij komt kijken. We checken de fiets op: de gebruiksvriendelijkheid, wat praktisch is betreft het ophalen en terugbrengen van onze fiets maatjes, en ook checken we de communicatie om alles heen. Waar we rekening mee hebben te houden betreft de gasten waar we gezellig mee fietsen. We bespreken deze ervaringen met elkaar om zo in het voorjaar van 2021 twee duo-fietsen in Riethoven te hebben die van alle gemakken zijn voorzien. 

De samenwerking met iedereen binnen de coöperatie en Fietsmaatjes verloopt prettig en vlot. Iedereen zet zich in om er een fijne fiets ervaring van te maken met de Fietsmaatjes. 

Mijn fietsmaatje (en opa) Jos Tops en ik zijn beiden graag in de natuur, in beweging én genieten van elkaars gezelschap. Vroeger fietste hij graag met een groep flinke routes. Thuis heeft hij nu een hometrainer waar hij nog regelmatig gebruik van maakt. Omdat hij zelf sinds een aantal jaren geen auto meer rijd is het dubbel genieten om samen met de duo-fiets er op uit te gaan. Sinds de uitleg en demonstratie rondom de duofiets zijn we de afgelopen weken fanatiek aan het testen.  

Opa en ik gaan goed voorbereid op pad. We bespreken samen een doel waar we op af gaan en overleggen een route.  

Daar hoort natuurlijk ook een thermoskan met koffie of thee bij en wat lekkers. De duo fiets heeft namelijk een opbergruimte waar we dit alles makkelijk in mee vervoeren. De organisatie van fietsmaatjes heeft aan alles gedacht en in de koffer zit een noodkit waardoor we met een gerust hart ergens kunnen stranden.
Tijdens het fietsen is het altijd weer genieten van onze bosrijke omgeving. Voor opa is er natuurlijk veel veranderd. De wegen zijn veranderd, er zijn flink wat gebouwen weg en bijgekomen. Altijd leuk om te horen hoe hij het nu ervaart en hoe het vroeger op diverse plekken was. Ik krijg lessen geschiedenis en we schromen niet om lekker een liedje te zingen. Een paar weken geleden hebben we een mooie route gereden van 31 km en hebben we een tussenstop gemaakt bij Opa’s neef in Oerle.  

Leuk om te zien dat we beiden uitdagingen niet uit de weg gaan. We zijn niet flauw met afstanden. Die 31 km wegtrappen hebben we deels zonder aandrijving van de accu gedaan, omdat de accu van de test-fiets de 31 km niet haalde. Gelukkig waren we het viaduct bij Steensel net gepasseerd? 

Mooi om te kijken naar de mogelijkheden want ook paden die wat hobbeliger zijn testen we uit.  

We willen onze complimenten geven aan Karolien, Marjo & Sander die altijd back-up staan en bereid zijn om telefonisch te helpen of fysiek hulp te bieden.  
Opa en ik vinden het nu al een geweldig initiatief van Coöperatie Meer Riethoven en ‘Fietsmaatjes Riethoven’. We testen nog even door en kijken uit naar het voorjaar.” 

Wil je ook meer weten of meedoen?  Kijk dan op de website van Meer Riethoven www.meerriethoven.nl