Vanaf 1 februari 2021 podotherapeut en medisch pedicure in Medisch Centrum Riethoven

Vanaf 1 februari 2021 podotherapeut en medisch pedicure in Medisch Centrum Riethoven

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten. Pijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan u beperken in uw dagelijks leven, tijdens werk of met activiteiten zoals sport. 

Lian Stoeldraaijers, (diabetes)podotherapeut en Marlies van Leuven, medisch pedicure brengen deze totale voetzorg nu naar Riethoven. 

Welke klachten behandeld een podotherapeut? 

preventief voetonderzoek en uitgebreid schoenadvies 
De podotherapeut kan middels diverse therapieën deze klachten behandelen en/of voorkomen. Daarnaast is Lian Stoeldraaijers als diabetespodotherapeut gespecialiseerd in specifieke zorgvragen omtrent de diabetische voet, wondbehandeling en speciaal (maat)schoeisel. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met huisarts, internist, (vaat)chirurg, orthopedisch schoenmaker en revalidatiearts. 

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geeft de medisch pedicure een ondersteunende behandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van pijnlijke likdoorns. Daarnaast voert zij ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Daarom is de medisch pedicure een belangrijke samenwerkingspartner voor de podotherapeut. 

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen regelmatige behandeling bij de medisch pedicure adviseren, waardoor de patiënt minder vaak bij hen op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor de medisch pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen naar de podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan.  

Wilt u een afspraak maken met Lian Stoeldraaijers, (diabetes)podotherapeut?
Bel 040-2042972 

Wilt u een afspraak maken met Marlies van Leuven, medisch pedicure?
Bel 06-30994606