Vergroening schoolplein als cadeau voor onze 100 jarige basisschool

Vergroening schoolplein als cadeau voor onze 100 jarige basisschool

Het kan je bijna niet meer ontgaan zijn, het spandoek bij de school, de posters die her en der hangen, de berichten op facebook en in de Houwmouw, een artikel in het Eindhovens Dagblad, maar bovenal: al die enthousiaste kinderen met de meest uiteenlopende acties! 

Het herinrichten van het schoolplein leeft in Riethoven. Niet langer een grijs betonnen speelplein wat nu alleen door basisschoolkinderen tijdens schooltijden gebruikt wordt, maar een speel- leer- en ontmoetingsplek voor jong en oud. Een plek voor buitenlessen, ontmoetingsplek voor oudere jeugd, jonge ouders en senioren. Niet alleen tijdens de schooltijden, maar ook daarbuiten.  

Een cadeau van heel Riethoven voor de 100 jarige basisschool, met het streven om dit vernieuwde  plein officieel te openen tijdens het jubileumweekend in november 2021. 

Grootse plannen, die veel geld kosten. Er is al een behoorlijk bedrag binnen via donaties van de provincie, de gemeente en de postcodeloterij, maar desondanks is nog steeds een groot bedrag nodig. 

De basisschoolkinderen zijn al begonnen om zoveel mogelijk geld op te halen.  Om maar wat te noemen: Heitje voor een karweitje, cake bakken, paaseitjes en tulpen verkopen, lege flessen ophalen, kunst maken en verkopen. Ze gaan vol enthousiasme aan de slag en iedereen is blij dat er na alle beperkingen weer wat leven in de brouwerij komt. Misschien zijn ze bij jou zelfs al meerdere keren aan de deur geweest… neem het ze maar niet kwalijk, ze doen zo hun best!  

Misschien heb jij ook nog ideeën om op een creatieve manier geld in te zamelen? Laat het ons weten! 

Naast al deze activiteiten zullen wij (De stuurgroep “vergroening schoolplein“, bestaande uit: Basisschool, Kernraad, KBO en Coöperatie Meer Riethoven) ook nog een crowdfundingsactie  opzetten, waarbij wij een vriendelijk verzoek doen aan alle inwoners en ondernemers van Riethoven om geld te doneren voor dit cadeau. In de eerste week van mei wordt huis aan huis informatie verstrekt hierover.  

Alle bedragen zijn van harte welkom, om te komen tot:
Een nieuw groen schoolplein van en voor alle Riethovenaren

Voor meer informatie of  het aanreiken van ideeën:  groenschoolplein@meerriethoven.nl