Vernieuwde zorg, na intellectuele lockdown

Vernieuwde zorg, na intellectuele lockdown

Door samenwerking CoenenFysiotherapie met Logopedist, Diëtiste en BeweegMij 

Fysiotherapeut Sjaak Coenen, logopedist Caroline van den Wildenberg , diëtist Marion Theuws en Jaisey Coenen gebruiken hun bestaande samenwerking bij de multidisciplinaire samenwerking van COVID 19 patiënten die worden ontslagen uit het ziekenhuis of in thuisquarantaine ziek zijn geweest. 
Na weken van behandelen via (beeld) bellen zijn onze praktijken weer (gedeeltelijk) open. Indien (beeld)bellen niet wenselijk is kan de behandeling weer in de praktijk of aan huis plaatsvinden. 

Coenen Fysiotherapie, Jaisey Coenen psychomotorische therapeut, Marion Theuws diëtiste en Caroline van den Wildenberg logopedist werken sinds mei intensiever samen. Door de korte lijnen en gebruik te maken van de wederzijdse kennis kunnen we samen betere zorg aanbieden om de gevolgen van de corona crisis het hoofd te bieden.   

Een periode van weinig bewegen en/of ziek zijn, heeft gevolgen voor de spierkracht, conditie en ademhaling. De spieren worden  zwakker. Het traplopen of wandelen naar de winkel gaat moeilijker. Door schade van het longweefsel ontstaat kortademigheid na inspanning. Vermoeidheid, stress en spierzwakte leiden tot verminderde eetlust. Juist nu is voldoende voeding met voldoende energie en eiwitten heel belangrijk voor spieropbouw,  aansterken en verhogen van de weerstand.  

Na een IC – opname hebben mensen vaak last van concentratie -en geheugen-problemen. Daarnaast kunnen door de ziekenhuisbehandelingen angst en depressieklachten ontstaan. Verslapte stembanden hebben invloed op het praten en slikken. Het verslikken in voedsel kan leiden tot longontsteking. Het trainen van verschillende hoesttechnieken kan verlichting geven in het opgeven van slijm en verhogen van de opname van zuurstof in het bloed. 

Het herstel van de  gezondheid kost inspanning, doorzettingsvermogen en vertrouwen. De multidisciplinaire behandeling draagt bij aan vermindering van klachten en verbeteren van functioneren. 

Doelen van de behandeling worden gezamenlijk opgesteld en geëvalueerd, waardoor het effect van de verschillende behandelingen elkaar kunnen versterken. Zo kan bijvoorbeeld na een training bij de fysiotherapeut worden toegezien op inname van een eiwitwijk product voorgeschreven door de diëtist. 

Door onze expertise te bundelen helpen wij u graag bij het herstelproces. 

Voor meer informatie zie onze websites.
• www.mariontheuws.nl www.info@logopediebergeijk.nl
• www.coenenfysiotherapie.nl
• www.beweegmij.nl