Vocaal Concert Oude Muziek uit de Spaanse Renaissance

Vocaal Concert Oude Muziek uit de Spaanse Renaissance

Willibrorduskerk te  Riethoven,  zaterdag 21 januari 2023, aanvang 19.30 uur 

Op zaterdag 21 januari 2023 zal in de Willibrorduskerk te Riethoven een vocaal concert met werk van Spaanse Renaissance componisten worden uitgevoerd door het ensemble Roundelay aangevuld met enkele gastzangers. De aanvang is om 19.30 uur.  

Er worden werken uitgevoerd van Cristobal de Morales (1500-1553), Tomás Luis de Victoria (1548-1611), Francisco Guerrero (1528-1599) en Alonso Lobo (1555-1617). Op het programma staan verder intermezzo’s met orgel en fluit. 

Roundelay is een amateurensemble dat uitsluitend oude vocale muziek zingt uit de Renaissance. Het bestaat vooral uit zangers uit de regio de Kempen / Eind-hoven. Met als vaste dirigent Renée Kartodirdjo treedt Roundelay regelmatig op in binnen- en buitenland. 

Voor deze gelegenheid wordt Roundelay aangevuld met een aantal gastzangers en staat het ensemble onder leiding van gastdirigent Gabriel Diaz uit Madrid. Gabriel Diaz is geboren in Sevilla en startte zijn carrière als zanger in het Andalusian Baroque Choir. Hij studeerde als countertenor aan het London Trinity College. Naast vele solo-optredens is hij regelmatig gastzanger in de ‘Capella Reial de Catalunya’ (onder leiding van Jordi Savall) en Vox Luminis, een gerenommeerd muziekensemble uit Namen (onder leiding van Lionel Meunier). Beide ensembles treden regelmatig op tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht. Hij heeft optredens verzorgd in de ‘Opera National de Montpellier’, de ‘Opera de Reims’ en het ‘National Theatre London’. Hij geeft masterclasses, heeft vele CD opnames op zijn naam staan en organiseert ook muzikale vocale workshops. 

Het concert wordt opgeluisterd met instrumentale muziek uit de 16de eeuw die wordt uitgevoerd door Eelco Kooiker (klavecimbel) en Evelien Wolting (blokfluit) uit Waalre. Eelco Kooiker volgde orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde klavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Syrier. Hij speelt regelmatig mee in (gelegenheids-)ensembles, op festivals waaronder het Oude Muziek Festival Hoorn en werkte samen met o.a. Erik van Nevel, Jan Joost van Elburg, Arjan van Baest en Olard Derks. Sinds 2019 is hij als organist verbonden aan de Agnus Dei kerk in Waalre. Evelien Woltink volgde blokfluitlessen bij Marjolijn van Roon aan het conservatorium in Zwolle en vervolgens bij Sascha Mommertz aan het Fontys conservatorium in Tilburg. 

Aanvang 19.30 uur, entree gratis, collecte bij de uitgang na het concert