Voedselbos in Walik

Voedselbos in Walik

In 2018 kocht Paul Vrenken een stuk bos van ongeveer 750 vierkante meters in Walik, dicht bij Riethoven in de buurt. Dit stuk bos wilde Paul omtoveren tot een voedselbos met educatieve natuur waarden. In 2019 zijn de Voedselboskabouters via de saleskabouter Remko (een vriend van Paul) betrokken geraakt bij het ontwerp en aanleg van het voedselbos. 

Een bruisende eerste plantdag  
Paul is erg tevreden over zijn voedselbos en vindt het geweldig dat er zoveel mensen kwamen helpen tijdens de eerste plantdag. Maar liefst 25 mensen kwamen van heinde en verre om mee te helpen planten, echt geweldig. Hopelijk gaan er wel in de toekomst steeds meer lokalen krachten komen, scheelt weer de impact van het reizen. Ook zijn er veel gratis spullen naar het voedselbos gegaan. Een trampoline van 3,5 meter doorsnede, een speelhuisje, balken en een klimtouw uit de speeltuin voor bij Paul thuis op een pleintje die werd afgebroken, een vijvertje, vlonders, pallets waarmee ze een hut hebben gebouwd, een tuinset en zelfs gereedschap. 

Het onderhoud en de samenwerking  

Wel is het nu nog hard werken om al het onderhoud op de rit te krijgen. Denk hierbij aan een overvloed aan bramen. Maar gelukkig ligt het voedselbos wel dicht bij erg aardige buren, waarbij er af en toe water getapt kan worden. Paul is erg tevreden over het werk van de Voedselboskabouters: “Ze zijn erg betrokken en komen met goede ideeën.” 

Een actieve en educatieve plek 

In het voedselbos heeft Paul allemaal zelfgemaakte naambordjes gezet van de verschillende bomen. Dat is leuk en leerzaam. Ook geeft Paul rondleidingen aan kinderen door het bos en ze zijn altijd welkom om terug te komen om te oosten, spelen en mee te helpen. Hij vindt het erg leuk om zo actief betrokken te zijn bij de aanleg van het voedselbos en heerlijk om lekker met zijn handen in het bos bezig te zijn. Zijn kinderen vinden het ook erg fijn, en dat vindt hij erg mooi om ze mee te geven. 

Wil je meer weten over Paul’s voedselbos, ga dan naar www.triskal.org/nature/voedselbos/. Je vindt daar ook verschillende youtube filmpjes over de naambordjes en het aanlegproces van het voedselbos. Ook ben je altijd welkom om een keer te komen helpen en meer te leren over het werken en onderhouden van een voedselbos! Je kunt Paul gewoon een mailtje sturen paul@triskal.org. 

Contact 

Telefoonnummer: 085-2016976, E-mailadres: info@voedselboskabouters.nl