Vondst van de week

Vondst van de week

De meeste mensen denken waarschijnlijk dat je als zapper alleen maar blikjes en flesjes opruimt. 

Dat is voor een deel waar. De meeste rommel langs de weg bestaat inderdaad uit flesjes en blikjes. Maar soms vind je dingen waarvan je je serieus afvraagt hoe die daar terecht zijn gekomen. En waarom, en door wie. Dat kom ik helaas nooit te weten maar is soms wel een trigger voor een filosofisch moment.

Een keer vond mijn collega zapper een biljet van 5 euro. Kijk, dat is dan  weer mooi meegenomen, daar bukken we graag voor. Helaas komt dat niet zo vaak voor. Ikzelf heb ooit een keukenmes gevonden, nieuw in de verpakking. Waarom koopt iemand een mes en gooit het daarna weg? Is er iets, (of erger: iemand) mee gesneden?

De meeste vragen riep de vondst van een donkerblauwe Hunckemoller string op. Geen onaardige kleur, best een mooi sexy model, maar toch weggegooid langs de Broekhovenseweg. Uit het raam gegooid na een ruzie of na een spannend spel in de auto? Ter plekke uitgedaan? Gekregen van een vriendje maar is de relatie uitgeraakt? Vond ze hem niet mooi? Te klein of te groot? Zoals met vele andere vondsten: ik zal het nooit weten.

Zo zie je maar: het is niet alleen troep wat je opraapt. Er zitten ook spannende vondsten bij, dingen die veel vragen oproepen.

Dus wil je ook graag spannende dingen vinden: wordt zapper. Meld je aan op www.bergeijk.nl/zwerfafval.  

Volgende keer: eten en drinken.
De filosoferende ZAPper.