Vrienden van de moestuin

Vrienden van de moestuin

Wij, mijn vrouw en ik, zijn vrienden van de Riethovense moestuin. En zo zijn er nog meer vrienden. Wat is het van een schoonheid als een dorp zijn eigen groenten kan verbouwen. Dit ergens centraal op een groene plek in het dorp. Puur, gezond, en als je zelf mee wilt helpen in de tuin, wat ik overigens niet doe, stroomt het te veel in je hoofd zomaar via je handen in de zwarte grond. 

Wellicht is een dorps moestuin een bericht naar de grote wereld. Moeten we niet meer een afgebakende hoeveelheid eigen voedsel gaan verbouwen? Ik denk minder verspilling en minder vervuiling, op eten wat je verbouwt en niet meer. En ja hoor Riethoven verbouwt zo zijn eigen groenten. Onze moestuiners doen geweldig werk, groenten verbouwen voor de medebewoners van Riethoven. Dit alles onder de naam Vrienden van de moestuin. Alles komt volledig biologisch van de grond, wat denk je van aardappelen, tomaten, pompoenen, uien de gehele groentewinkel komt voorbij. En lekker, lekker dat het is. 

Vuile handen hoeven niet altijd vuil te zijn, wat kunnen onze moestuiners geweldig mooi, schone en pure groenten verbouwen. 

Vriend van de moestuin Hans van Ham.