Wat te doen met zoveel poen?

Wat te doen met zoveel poen?

Dit blijspel speelt zich af in Riethoven rond het jaar 2005. Waar Mina van Herk samen met haar man Dorus wonen. 

Dorus is al langere tijd in de WAO en er is chronische geldgebrek in Huize van Herk. Het huis is onderkomen en Mina is geen poetswonder. Daarbij is het een jaloers type en kan ze het moeilijk verteren dat andere het beter hebben. Ze heeft de pik op de herenboer Karel van Doorn en zijn vrouw Truus. Ziedend wordt ze van alle luxe waarin hun verkeren.  

Aangezien haar ouders al vroeg zijn overleden heeft ze beloofd de zorg voor haar jongere  zus Rina Sijkens op zich te nemen, zij is niet de  snuggerste, daarom haalt ze haar met enige tegenzin  regelmatig in huis. Ze vindt dit maar belastend en vervelend. Rina vindt het wel fijn om te komen, zeker omdat ze prima met Dorus overweg kan. 

De overactieve postbode Frits Post is erg betrokken met zijn werk en wil het beste voor de klanten, het gaat zo ver dat Frits de postbrieven allemaal opent om de teleurstellingen en leuke dingen persoonlijk bij de mensen over te kunnen brengen.  

De vlotte en sociale buurvrouw Doortje Kempens gaat lief en aardig met de buren om en leent regelmatig geld uit aan Mina, kan moeilijk op tegen het gedrag van Mina. 

Op een dag heeft Mina het geluk aan haar zijde en wint een groot geldbedrag, wat haar leven en dat van anderen geheel op zijn kop zal zetten. De rijkdom veranderd Mina in een hebberig persoon en ze verliest de realiteit uit oog.  

Dorus en Rina zien dit alles met lede ogen gebeuren en kunnen Mina niet meer stoppen. Zelf de loodgieter Peer Pijp komt met de grillen van Mina in aanraking.  

Daarbij komen er verschillende jakhalzen op het geld af, zoals Karel van Doorn en Clara Pieters die ook geld ruikt. Want als je wint heb je “vrienden”!  Maar maakt geld gelukkig?  

Hoe zal dit verder gaan met Mina en kan ze de weelde wel dragen? 

Speeldatums: Vrijdag     10-17-24 jan. aanvang 20.00 uur. 

                          Zaterdag 11-18-25 jan. aanvang 20.00 uur. 

                          Zondag    12-19-26 jan. aanvang 14.30 uur. 


Voorverkoop start op vrijdag 27 december 2019 van 19.00 uur tot 21.00 uur in gemeenschapshuis “De Rietstek”, Hennepstraat 6a, Riethoven. 


Telefonische verkoop start zaterdag 28 december 2019 tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Telefoonnummer 06-13811836.


Entree 10 euro inclusief consumptie.