Werkgroep ‘Pronkwandeling’ zoekt vrijwilligers!

Werkgroep ‘Pronkwandeling’ zoekt vrijwilligers!

Riethovenaren zijn trots op hun dorp en pronken graag met de vele bezienswaardigheden die ons dorp rijk is. Veel inwoners kennen wel een aantal van de rijks- en gemeentelijke monumenten. Maar ook zijn er diverse andere, minder bekende, monumenten en kunstwerken, historische en mythische locaties en bijzondere bomen, die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn. Het project ‘Pronkwandeling’ heeft als doel de Riethovense ‘pronkjuwelen’ met hun verhaal aan dorpsgenoten en bezoekers te tonen.

De Kernraad heeft bij de gemeente Bergeijk het idee ingediend om een viertal bewegwijzerde wandelingen te realiseren langs de bezienswaardigheden in het dorp, steeds startend en eindigend in het dorpscentrum. De vier routes kunnen in een tot anderhalf uur kan worden afgelegd en kunnen natuurlijk gekoppeld worden. Door bij de bezienswaardigheden op de route een QR-code aan te brengen kunnen de wandelaars tijdens deze Pronkwandeling informatie hierover ophalen.

De Kernraad heeft een werkgroep bereid gevonden om deze Pronkwandeling te realiseren. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd de wandelgroep van de KBO, de heemkundegroep ‘Van Rijthoven toen tot Riethoven nu’, de plaatselijke horeca en natuurlijk de gemeente en de Kernraad zelf. En ook de leden van het ‘Rijthovens Ouw Getög’ hebben hun medewerking toegezegd.

De gemeente Bergeijk heeft voor deze Pronkwandeling een bedrag beschikbaar besteld, waarmee de materialen voor de bewegwijzering kunnen worden aangeschaft. Voor de bewegwijzering moeten door vrijwilligers naar schatting ruim honderd paaltjes met richtingaanwijzers en QR-codes geplaatst worden. De planning is dat deze paaltjes vanaf het begin van komend jaar geplaatst kunnen worden.

Houdt u niet van vergaderen en vertoeft u liever in de buitenlucht, maar wil u toch graag iets doen in om Riethoven nog aantrekkelijker te maken voor onze dorpsgenoten en hun bezoekers, meldt u dan aan via kernraad.riethoven@gmail.com.

Kernraad Riethoven.