Zomerprogramma Tour door ons shon dorp in Riethoven biedt volop keus.

Zomerprogramma Tour door ons shon dorp in Riethoven biedt volop keus.

Film Mooi Riethoven.

De film Mooi Riethoven is gemaakt door inwoonster Zus van der Meyden. De film is ontstaan uit een hobby en natuurlijk trots op een mooi dorp. Tijdens het zomerprogramma draait de film speciaal voor de deelnemers van de Ontmoeting en de Dagbesteding op dinsdag 13 juli in de Hofstek.

Op donderdag 15 juli en op donderdag 5 augustus kan iedereen de film komen zien.

Vanaf 14.00 uur kunt u binnenlopen bij de grote zaal van de Rietstek waarna de film zal beginnen rond de klok van 14.30 uur.

Extra tours door de oude gerenoveerde pastorie van Riethoven.

De drie geplande kleine tours door de oude pastorie, vandaag de dag heet het Boutique hotel Lytel Blue was heel snel volgeboekt.

De interesse in dit stukje geschiedenis en de renovatie van het gebouw tot Boutique hotel Lytel Blue is groot. Veel Riethovenaren kennen de verhalen over de rijke geschiedenis van de pastorie en de kans om een kijkje te nemen tijdens het zomerprogramma Tour door ons shon dorp is door velen aangegrepen om zich in te schrijven voor een kleine tour door Boutique hotel Lytel Blue.  In de oude pastorie is de oude bibliotheek nog zo goed als intact gebleven, hier staan nog veel oude boeken met krabbels van de oude pastoor erin. Ook staan er nog vaandels van de processie van weleer. 

Als er kamers vrij zijn is een van de  hotelkamers of een van de suites ook te bezichtigen. Ontvangst is in de prachtig nieuw aangelegde tuin met heerlijk terras. Hier start de tour met een kopje koffie en wat lekkers, daarna kan men in een klein groepje de rondleiding door de oude pastorie krijgen.

Om alle geïnteresseerde een kans te geven een kijkje te nemen in dit prachtige gerenoveerde gebouw zijn er extra tourdagen ingepland.  We danken de eigenaren Willeke Poeliejoe en John van Doorn voor de gelegenheid die zij bieden aan inwoners tot een bezichtiging.

De extra dagen in augustus waarop inschrijving nog mogelijk is.

Donderdag 5 augustus

Donderdag 12 augustus

Donderdag 19 augustus

Telkens van 13.00 tot 14.00 uur. Maximaal 8 deelnemers per tour.

In augustus staat verder nog open voor inschrijving.

Dinsdag 2 augustus tour erfgoed bezoek aan het Ouw Getog.

Donderdag 5 augustus tour erfgoed kerk en oude gemeentehuis.

Dinsdag 10 augustus tour natuur naar Alpacafarm.

Donderdag 12 augustus tour natuur naar de Vlindertuin.

Dinsdag 17 augustus tour gastvrij naar Tuin van Lange.

Donderdag 19 augustus tour gastvrij/erfgoed de basisschool en dorpsmoestuin.

Elke tour is in de ochtend. Verzamelen vanaf 9.30 uur bij de Rietstek. Hier kunt u een kopje koffie drinken om rond 10.00 uur te vertrekken. Om 12.00 uur eindigt een tour.

Dorpsjournaal 2020 sluit het zomerprogramma Tour door ons shon dorp af op donderdag 19 augustus.

Het afgelopen jaar is er ook een Dorpsjournaal gemaakt door Stichting Dorpsjournaal Riethoven. Over een bijzonder jaar waarin Covid-19 ons in de ban had. De film was eerder dit jaar online te zien en zal nu worden vertoont tijdens het zomerprogramma.

Op donderdag 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in de Rietstek. Er is eerst ontvangst met een kop koffie en wat lekkers, even tijd om te kunnen praten met elkaar  om daarna terug te blikken op een bijzonder jaar . Na afloop wordt ook het zomerprogramma Tour door ons shon dorp afgesloten.

Iedereen is welkom.

Meer informatie en het inschrijfformulier voor augustus vindt u op de website de dorpswebsite www.meerriethoven.nl

Bij vragen neem contact op met de dorpsondersteuner Janny Stevens. dorpsondersteuner@meerriethoven.nl of 06-55225856.

Bijgevoegd foto interieur Lytel Blue copywright Simone Wittgen.