Mobiel scheidingsstation in Riethoven.

Mobiel scheidingsstation in Riethoven.

De gemeente Bergeijk heeft de Kernraad gevraagd om de Riethovenaren er op attent te maken dat ze vanaf juli gebruik kunnen maken van een mobiel scheidingsstation in het dorp. Aangezien de Kernraad er van uitgaat dat veel dorpsgenoten deze extra service zullen waarderen, willen we graag aan dat verzoek voldoen. Het mobiel scheidingsstation zal de rest van het jaar elke vierde maandag van de maand (26-7, 23-8, 27-9, 25-10, 22-11 en 27-12), van 13.30 tot 16.30 uur, geplaatst worden in de buurt van de kiosk op de Brouwerswei.

Het mobiel scheidingsstation is een grote container, die helemaal open kan; door de zonnepanelen op het dak wekt het station haar eigen stroom op. In het station zijn bakken voor verschillende soorten huishoudelijk afval, dat niet in de grijze container bij het restafval hoort en dat normaal gesproken op een milieustraat moet worden ingeleverd. Het station is alleen geschikt voor kleinere hoeveelheden en formaten afval zoals kleine elektrische apparatuur, bijvoorbeeld broodroosters en waterkokers, en spaarlampen, piepschuim en batterijen. Dus niet voor wasmachines en drogers.

Voor wie wat verder van een milieustraat woont of maar kleine hoeveelheden recyclebaar afval heeft is het mobiel scheidingsstation een mooie oplossing. Het station is, steeds voor een korte periode, op wisselende plekken in de Kempen regio te vinden. Het is een proef van een half jaar. Afhankelijk van onder andere de resultaten, ervaringen, reacties en kosten wordt bekeken of de proef een vervolg krijgt. In de lokale kranten wordt aangekondigd waar en wanneer het mobiel scheidingsstation aanwezig is en bij gebruik van de afvalapp wordt een melding ontvangen.

Dit kunt u in klein formaat inleveren bij het mobiel scheidingsstation:

– Batterijen, cartridges, spaarlampen

– Hard kunststof, zoals speelgoed, kratjes, bakken, rekjes en emmers

– Kleine stukken hout zoals paaltjes, hekjes en plankjes

– Papier en karton

– Verfblikken

– Kleine elektrische apparaten, zoals broodrooster, stofzuiger, mixer, tandenborstel, strijkbout en printer

– Metalen voorwerpen zoals pannen, bestek, rekjes, nietmachine, gereedschap, onderdelen van fiets of bromfiets en schroefjes

– CD’s en DVD’s

– Schoon piepschuim, ook wel aangeduid met Tempex of EPS (expanded polystyrene)

– Draad zoals metaaldraad of snoeren

Voor nadere informatie of de beantwoording van vragen over het mobiel scheidingsstation of de afvalverwijdering verwijst de Kernraad u naar de gemeente Bergeijk.

Kernraad Riethoven.