Rythovense Kwis

Rythovense Kwis

Elk even jaar is er een Rythovense kwis. Dit is een kwis die door groepen uit Riethoven opgelost kan worden en speelt zich af op 2 avonden met een week ertussen.

De volgende Kwis zal op 11 oktober 2024 worden gespeeld waarna op 19 oktober de prijsuitreiking plaatsvindt in de Rietstek.

Bekijk onze facebook pagina
Meerriethoven

Doe mee met je kwisteam

Iedereen mag meedoen met de Rythovense Kwis. De samenstelling van je team kan je zelf bepalen. Er is geen limiet aan het aantal mensen in je team. Een team moet een teamleider kiezen, die in Riethoven woont. Verder moet ieder team een eigen teamnaam bedenken.

De kwis wordt door ieder team op een locatie gemaakt die het team zelf kiest. Dit moet een locatie in Riethoven zijn. Het is handig om een locatie te kiezen waar je hele team genoeg ruimte heeft. Daarnaast is het verstandig om een locatie te kiezen met een (goede) internetverbinding, omdat ook het internet gebruikt mag worden om informatie op te zoeken.

Meerriethoven

Het Kwisboek

Het kwisboek is een boek waarin de teams alle informatie en vragen vinden om mee te doen met de Kwis. De vragen zijn verdeeld in 11 categorieën, 10 reguliere categorieën en één categorie voor de geheime opdracht. Iedere reguliere categorie bevat 10 vragen. Bij iedere vraag is er (indien van toepassing) ruimte om de antwoorden in te vullen. De vragen zijn zo gesteld dat de antwoorden makkelijk in de antwoordvakken passen.

Iedere vraag is goed voor 10 punten. Sommige vragen bestaan uit een aantal deelvragen die samen goed zijn voor 10 punten. Wanneer een team alle vragen goed beantwoordt, levert dit 1000 punten op. In het kwisboek kan een team ook aangeven op welke categorie het team een joker inzet. De punten die je scoort op die categorie, worden verdubbeld. Ook de geheime opdracht is goed voor 100 punten.

Meerriethoven

De Kwisavond

Op vrijdagavond om 19.00 uur delen we het kwisboek en eventuele hulpstukken aan de teamcaptain uit. Alle teams hebben de hele avond de tijd om de vragen op te lossen. Je maakt alle opdrachten op de locatie die je doorgaf bij het inschrijven. Tussen 23.00 uur en 23.15 uur moet je het kwisboek weer inleveren. Dat doe je met alle pagina’s op de juiste volgorde. Ben je te laat? Dan wordt je gediskwalificeerd. Voor alle vermeldde tijden is de klok in de centrale hal van de Rietstek leidend!

Meerriethoven

Uitreiking Rythovense Vêêr

Elke editie van de Rythovense kwis vragen we de deelnemers om een dorpsgenoot te nomineren waarvan zij als team vinden dat deze persoon veel heeft gedaan voor het dorp of de gemeenschap. Zo geven de kwismasters de mensen uit Riethoven de gelegenheid om iemand in het zonnetje te zetten. Uit alle genomineerden kiezen de kwismasters drie personen die vermeld worden in het kwisboek. Via het kwisboek kan elk team dan hun stem uitbrengen. De persoon met de meeste stemmen ontvangt tijdens de prijsuitreiking de Rythovense Vêêr.

Meerriethoven

Organisatie

Linda Dikker

Nico Verhagen

Patty de Greef

René Coppens

Marijn Smolders

Arno de Gier

Jojanneke van de Mierden